Prawie naprawi?em/zrobi?em t?o do panelu logowania. Ale, jeszcze nie dosta?em odpowiedzi na m?j problem. Wi?c, od razu napisze kolejny. Mam mianowicie par? problem?w.:
-Pierwszy jest taki, ?e na razie b?dzie logowanie domy?lne z mta sa. (gdy ogarn? mysql to zmiennie) I pr?bowa?em z guiGetText, triggerami i loginin itp. Ale co? mi nie wychodzi?o. Wi?c niech kto? dok?adnie napisze jak to zrobi?.
-Drugi jest taki. ?e jak zrobi? errory gdy np.: B?dzie puste pole to wy?wietli si? napis "Uzupe?nij pola", i po paru tam sekundach zniknie.
-I do tego drugiego. Mo?na zrobi? tak ?e ten napis b?dzie wy?wietla? za pomoc? fadeCamera. Albo, jak uzyska? podobny efekt.
-I czwarte zrobi?em t? kamera i chcia?bym ?eby jeszcze by? lekki blur ?eby t?o nie rozprasza?o u?ytkownika.
Na razie to tyle z moich problem?w.
Oczywi?cie zimne i + .
Ps: gotowy panel udost?pni? gdy ogarn? mysql. Z gotowym panel na stronie. Kt?ry b?dzie zawiera? tworzenia konta, i postaci.(B?dzie on pod rp)
Podpis
Aktualny najlepszy kontakt do mnie: Szydlo#8134 (Discord)
Po kliknieciu w przycisk odpowiadaj?cy za zalogowanie wykona si? funkcja, kt?ra do zmiennych pobierze text z p?l edycyjnych.
U?ywaj?c funkcji triggerServerEvent, "triggerujesz" event "jakisTamEvent" stworzony w S-side wraz z argumentami(czyli naszymi zmiennymi guiLogin i guiPass)
addEventHandler("onClientGUIClick", root, logowanie, false)
function logowanie()
if source == elementgui -- po kliknieciu w jakistam przycisk...
local guiLogin = guiGetText(elementgui)
local guiPass = guiGetText(elementgui)
triggerServerEvent("jakisTamEvent", localPlayer, guiLogin, guiPass)
end
end
S-side
Tak naprawde to w s-side przy pomocy instrukcji warunkowej tworzysz sobie warunki jakie Ci pasuj?. Sprawdzasz czy wgl gracz wpisal cos w te pola. Sprawdzasz d?og?? itd. Jednocze?nie masz tu odpowied? na problem nr 2.Przyk?ad ni?ej.
addEvent("jakisTamEvent", true)
addEventHandler("jakisTamEvent", getRootElement(), function(guiLogin, guiPass)
local dbLogin = Pobierasz login z bazy danych.
local dbPass = Pobierasz haslo z bazy danych.
if guiLogin == dbLogin and guiPass == dbPass then
-- logujesz gracza
else
--je?li login albo has?o sie nie zgadza triggerujesz np zmienn? z wiadomo?ci? do C-side i tam wy?wietlasz j? np. w postaci tekstu.
end
end)
W 3 chodzi oto ?e: Zamiast takiego pojawiania si? tekstu jakby od razu. To b?dzie si? pojawia? tak powoli jaki jego Alpha zmienia?a si? na coraz wi?ksz?.
[ Dodano: 2017-07-19, 13:25 ]
Mam oto takie b??dy:
[2017-07-19 13:22] SCRIPT ERROR: [elifeRP]\elife-login\login_s.lua:10: unexpected symbol near '='
[2017-07-19 13:22] ERROR: Loading script failed: [elifeRP]\elife-login\login_s.lua:10: unexpected symbol near '='