Chcialem postawic swoj pierwszy serwer w samp. Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Probowalem czytac poradnik do Pawno ale nic nie rozumiem Sciagnelem mapke odpowadajacom moim wymaganiom. I gra dziala. I mam kilka pytan:
Jakie ma znaczenie rozszerzenie mapki amx pwn? Kompletnie nie wiem czym to sie rozni. Mam mape w amx czy to dobrze?
W liscie komend na mojej mapie jest odlicz. Jednak jak wpisze ta komende to jest napis Server Unknow Command. Co z tym zrobic?
Gdzie i jak moge zmienic takie rzeczy jak napisy na czacie typu: Milej Gry Zycza Administratorzy. oraz jak wybrac z jaka bronia ma zaczynac gracz??
Chcialem wgrac skrypt acar. Robilem wszystko tak jak sie powinno. Gdy wlaczam gre na czacie pisze ze na tym serwerze jest zainstalowany skrypt acar. Ale jak wpisuje komende pisze Server Unknow Command. O co chodzi?
Z gory dziekuje za odpowiedzi. Za pomoc i udzielenie odpowiedzina pytania oczywiscie piwko . Pewnie odpowiedzi na takie pytania bylyudzielane setki razy ale ciezko cos znalezc.
PWN jest to rozszerzenie do edytowania mapy. Je?eli go masz mo?esz dowolnie edytowa? map? w programie Pawno. AMX jest to rozszerzenie na serwer, kt?re tylko wrzucasz do odpowiedniego katalogu, dopisujesz do server.cfg i dzia?a.
Poka? t? komend?.
Zale?y gdzie chcesz zmieni? ten napis, je?eli przy do??czeniu do gry to w publicu OnPlayerConnect. Bro? ustawiasz przy publicu OnGameModeInit.
Je?eli masz ten skrypt w PWN to poka?.
PS.
To pr?buj dalej, tyle ?e skutecznie. To wszystko co pisa?e? wy?ej by?o, wystarczy poszuka?.