witam co? mi si? my?lenie dzi? zepsu?o i nie mam pomys?u. Chcia?em sb zrobi? co? takiego ?e
/////////////////////////////////|
//Za?o?yciel//////////////////////|
//HeadAdmin/////////////////////|
//ViceHeadAdmin/////////////////|
//Admin/////////////////////////|
//ViceAdmin//////////////////////|
//JuniorAdmin/////////////////////|
//SuportTeam/////////////////////|
//Operator///////////////////////|
////////////////////////////////|
dobra zrobi?em taki dialog
dobra i tu ma mnie zara przerzucic do dialog style input i w tym input mam wpisa? id i je?eli nakliknie np Zalozyciel to ma dac przy input okno gdzie b?dzie id aby nadac za?o?yciela i tu wy??cza si? moje my?lenie
Po 1.
Po co formatujesz ten tekst, skoro nic w nim nie robisz? R?wnie dobrze mog?e? nie tworzy? format(..) tylko to co ma wy?wietla? dialog wpisa? tam gdzie da?e? Rangi, tylko da? to w cudzys?owie.
Robisz w public ondialogresponse
I tak dalej, p??niej jak kliknie na listitem 1 (czyli druga pozycja) tj. head admin i pomi?dzy klamrami dajesz co ma si? sta?. O ile wiem to chcesz wy?wietli? dialog, w kt?rym wpiszesz ID - wi?c pod ka?d? funkcja robisz osobny dialog (o innym id)
A takie pytanko mo?esz mi powiedzie? jak zrobi? to , ?e je?eli gracz wybierze np HeadAdmin i wyskoczy mu jusz ten inputtext to jak wpisze tam id lub Nick gracza(pobierany z scriptfiles/Gracze/%s.txt) to nada mu t? range ? o nadanie rangi to sobie poradze ale nwm jak zrobi? ?eby wpisa? tam nick albo id kt?remu graczu ma to nada?. A tera pewnie zapytacie po co nick ? to ju? m?wie po to ?e jak gracz nie jest na serwerze to ?eby mu nada?o nawet jak go nie ma le musi by? dok?adny nick z dini pomo?ecie ?
ehh ja to rozumiem ?e
-robisz nowy stok o nazwie rstr o warto?ci 42 potem sprawdzasz czy w Gracze jest dany gracz i je?eli wpisze nick gracza i je?eli jest ten gracz w tym folderze to ma mu ustawi? range dobra to jest ok a napisa?e? ?e zrobi?e? id to z id nic nie widze ale z tego co pr?buje wynie? to trzeba zrobi? if(strval, "%d", playerid)
{
kod
} czy to tak mam zrobi? ?
a co do kodu to ": error 017: undefined symbol "PlayerName" a gdy utworze te zmien? to "new.pwn(612) : error 012: invalid function call, not a valid address
new.pwn(612) : error 001: expected token: ";", but found ")"
new.pwn(612) : error 029: invalid expression, assumed zero
new.pwn(612) : fatal error 107: too many error messages on one line"
[ Dodano: 2015-11-17, 18:47 ]
a co do funkcji sprawdzaniowej to co by? powiedzia? na to if(inputtext == "%d") elseif(inputtext == "%s") co ty na to ? xD wiem ?e zaraz to zaczniesz hejscic