Do wy?wietlenia/zsynchronizowania pojazdu z innymi graczami. Pojazd ten jest tworzony po stronie klienta dla localPlayer'a i tylko on go widzi nikt poza nim. Trigger mija si? z celem.
To chyba logiczne, ?e skoro tworzysz auto na client-side, to tylko Ty je widzisz Specjalnie to auto ma wy??czon? opcj? wsiadania do niego, bo kompletnie pobugowa?oby synchronizacj?. Stw?rz to auto po stronie serwera, ewentualnie manipuluj setElementVisibleTo.
Nie wiem czy na pewno o to Ci chodzi, ale ja zrozumia?em, ?e chcesz tych dw?ch event?w u?y? do pokazania auta stworzonego tylko u jednego klienta? xD
No i finalnie: Czemu trigger mija si? z celem? Przeciez mo?esz stworzy? te auto dla ka?dego po stronie klienta, w czym problem, striggerowa? event dla roota (ale z tego co wiem to podobno lepiej jest striggerowa? to dla kazdego gracza, tak samo jak podpinanie eventow, gdy? root, to jest doslownie wszystko, wiec troche to jednak trwa).
Przy nadaniu wizualnego elementu jakiego? kolejny trigger, aby widzia? to ka?dy, cho? i tak wo?a?bym te auto stworzyc server-side.
Nie da si? wysy?a? pojazd?w ze strony klienta na stron? serwera. Te pojazdy mog? by? tylko wykorzystane przez ped?w lub dla ozdoby. Napisz co konkretnie chcesz zrobi?, bo jak chcesz zsynchronizowany pojazd to zr?b go po prostu po stronie serwera.
Pojazdem steruje ped i ma nadany konkretny control_state, s?k w tym, ?e efekt tego widzi tylko ten kto stworzy? ten pojazd. Konkretnie jest to fire truck, ped nim 'steruje' jedzie przyk?adowo w wyznaczone miejsce i 'leje' wod? ale nikt poza tym graczem kt?ry go stworzy? tej wody nie widzi.