Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2015-05-15, 16:36

Revar

heh

Na forum: 4098 dni
Nick w MP: Revar

Piwa: 507

Respekt: 50

Ostrzeżeń: 100%
Witam,ot?? mam taki problem nie wiem jak to zrobi? pomo?e kto??
Mam ju? zapisan? t? brame i z pliku .map wzi??em linijke z t? bram? i wrzuci?em na gta deluxe i otrzyma?em tam kod i co z tym kodem zrobi?? to by?o w poradniku.Wi?c zwracam si? do was z pro?b? o wyt?umaczenie uzupe?nienia tej linijki kodu

GD_GANG "nazwa gangu"
GD_BRAMA false
--------------------BRAMA----------------------------
brama createObject 3330,3496.6006,419.09961,65,0,0,105.233) -- kordy bramy (ID,x,y,z,rotX,rotY,rotZ)
addCommandHandler("HasloNaOpenClose", function (pc) -- has?o na open close bramy
        if getElementData(p"gang") ~= GD_GANG then
                outputChatBox("Nie nale?ysz do Gangu "..GD_GANG.." "p) -- tekst jaki nam siukarze je?eli nie nale?ymy do gangu
                return false
        end
        if GD_BRAMA == true then
                GD_BRAMA false
                moveObject brama,1000,3496.6001,419.10001,65) -- kordy bramy (szybkosc otwierania w ms,x,y,z) , tutaj podajemy kordy bramy zamkni?tej
                outputChatBox("Brama wjazdu zamkni?ta !"p) -- tekst po wpisaniu komendy
        else
                GD_BRAMA true
                moveObject brama,1000,3496.6001,419.10001,85) -- kordy bramy (szybkosc otwierania w ms,x,y,z) , tutaj podajemy kordy bramy otwartej
                outputChatBox("Brama wjazdu otwarta !"p) -- tekst po wpisaniu komendy
        end
end)

Tyle jest tego naj33333 ?e nie wiem gdzie co wpisa?? jak mo?ecie poprawcie to i lepiej opiszcie ;)

[ Dodano: 2015-05-15, 16:36 ]
//Tutaj s? go?cia kordy ! nie moje jbc

Ostatnio zmieniony przez Revar 2015-05-15, 17:35, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2015-05-15, 18:24

kubak14

Na forum: 5205 dni
Nick w MP: Heavy

Piwa: 149

Respekt: 45,8

Ostrzeżeń: 20%
TruskawkaPL, co ty chcesz tu ogarnac jak ty nawet nie wiesz co to pickup...

A co do kodu co tu nie dzia?a? Jakie? b??dy w db3?

Wysłany: 2015-05-15, 19:45

Troold

Sensei

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Kuro Sensei

Piwa: 171

Respekt: 100
Respekt: 100

GD_GANG "WojownicyHodoru"   // - tu zamiast WojownicyHodoru wstaw nazwe gangu/frakcji, do ktorej ma nalezec ta brama
GD_BRAMA false // - to zostaw
--------------------BRAMA----------------------------
brama createObject (ID,x,y,z,rotX,rotY,rotZ// tu masz koordy bramy podstawowe, czyli taka fabrycznie nowa, nie dotykana przez nikogo nigdy przenigdy
addCommandHandler("SwierszczSwierszczyOPolnocy", function (pc// tu zamiast SwierszczSwierszczyOPolnocy wstaw co maja ludzie wpisywac by brama sie otwarla/zamknela
        if getElementData(p"gang") ~= GD_GANG then
                outputChatBox("Nie nalezysz do "..GD_GANG.." "p// tu masz pole tekstowe dotyczace wyswietlanego tekstu, ktory sie pokaze jesli nie nalezysz do danego gangu/frakcji, "..GD_GANG.." odpowiada za wyswietlenie zawartosci siedzacej w zmiennej GD_GANG czyli nazwy gangu/frakcji
                return false
        end
        if GD_BRAMA == true then
                GD_BRAMA false
                moveObject brama,ms,x,y,z// tu ustawiasz jak szybko ma sie brama zamknac i jakie ma miec polozenie po zamknieciu, czyli pewnie te podstawowe, czyli te wyzej
                outputChatBox("Brama wjazdu zamkni?ta !"p// pole tekstowe odpowiadajace za tekst, ktory sie pokarze ofiarze zamykajacej brame
        else
                GD_BRAMA true
                moveObject brama,ms,x,y,z// tu ustawiasz jak szybko ma sie brama otworzyc i jakie ma miec polozenie po otwarciu, czyli pewnie troche w rpawo czy lewo
                outputChatBox("Brama wjazdu otwarta !"p// "Brama wjazdu otwarta !" pole tekstowe odpowiadajace za tekst, ktory sie pokarze ofiarze otwierajacej brame
        end
end)

mam nadzieje ze teraz wyrazniej, jak nie, to ide sie poplakac

Tagi: uzupełnienie :: linijki :: kodu
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi