W dxDrawRectangle 3 oraz 4 argument to szeroko?? i wysoko?c, 1 i 2 argument to po?o?enie na osi X oraz po?o?enie na osi Y, jako 3 i 4 argument podajesz po?o?enia, nie widz?, ?eby? robi? tam jak?? animacje wi?c po prostu wpisz tam szeroko?? i wysoko?? np. 100x50, sprawd? jak dok?adnie dzia?a skalowanie relatywne i dostosuj pod szeroko?? i wysok??.
Wlasnie, co do animacji to mialem w planach ja zrobic w kazdym razie dzieki za pomoc, jak bede mial z czyms problem to napisze tu, badz powiem, ze temat do zamkniecia.
Chce zrobic skrypt na kondycje, ten pasek ma pokazywac ile kondycji graczowi zostalo (ma byc to animacja, ze sie zapelnia pasek wraz z uplywem czasu, i gdy bedzie 100% to bedzie animacja jak pasek spada)
Mo?e nie b?dzie to optymalne ale w evencie onClientRender je?li podepniesz nie b?dziesz potrzebowa? ?adnej animacji, samo za siebie b?dzie dzia?a?
Pisz?c kiedy? takie co? zrozumia?em ?e jednak w szkole matematyka do czego? si? przyda?a. Oblicz g??wn? warto?? jako 100%, nast?pnie podziel j? przez aktualny stan kondycji.
Wlasnie zrobilem juz cos takiego (tzn. Ogarnalme sobie ten pasek odnosnie kazdego procenta, wystarczy jedna liczbe zmienic), tylko jak proponujesz to zrobic? Nie pokaze teraz jak to wyglada bo nie mam dostepu do komputera na ten moment.
A,i zrobilem tot ak poki co, ze kazdemu graczowi wyswietla pasek, a jesli ktos biega to uzupelnia mu pasek osobno (jest to robione osobna funkcja dxDrawRectangle)
No nie widz? opcji ?eby? zrobi? to inaczej. Napisa??m ci wy?ej jak to zrobi?
Masz dzia?aj?cy przyk?ad, kod opiera si? na procentach, czyli kondycja to maksimum 100%, wi?c zmienna kondycja max 100 min 0. Sprawdz jak wyglada teraz skalowanie bo nie testowa?em tego.
Wstaw przyk?adow? linijk? po tym warunku np outputChatBox("test") i sprawd? czy ci si? wy?wietli
sprawdzalem tak, na discordzie znalazlem pomoc. Problemem bylo to, ze nie sprintuje sie natychmiastowo, musialem ustawic timer na 250 ms zanim wykona sie to co ma sie wykonac, nie wiem czy to jest idealny czas ale nie zmienia dzialania skryptu takze nie bede sei tym przejmowac.
Dzia?ania nie, ale optymalno?? i dalsze dzia?anie tego skryptu z innymi mo?e kolidowa?. Po co timer? To znak, ?e jaki? inny skrypt blokuje ci kod. Spr?buj odpali? go bez tego timera ale jako jedyny skrypt na serwerze, bez innych
Dzia?ania nie, ale optymalno?? i dalsze dzia?anie tego skryptu z innymi mo?e kolidowa?. Po co timer? To znak, ?e jaki? inny skrypt blokuje ci kod. Spr?buj odpali? go bez tego timera ale jako jedyny skrypt na serwerze, bez innych
Nie zrozumiales chyba. Chodzi o to, ze mam warunek do spelnienia, czy gracz sprintuje (jesli nie to kod sie nie wykona), a animacja i ogolnie sprint maja jakis timer ustawiony odgornie, w sensie nie zaczyna sie sprintowac od razu tylko po krotkiej chwili, dlatego tez musze zrobic timer zanim bede sprawdzac czy ktos sprintuje.