Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2020-07-12, 16:18

Londi

Na forum: 3697 dni
Nick w MP: Londi

Respekt: 50

Witam. Mam pytanko, bo nie mog? sobie z tym poradzi?. Mam GM XyzzyRP i wszystko zrobi?em, doda?em sobie range w acl, itp. Ale chc? by? te? widoczny pod /admins ale nigdzie tego znale?? nie mog?. Szuka?em tabelek w mysql, uzupe?nia?em odpowiednio i nic. Czy m?g?by mi kto? pom?c?
Bo mam range globalnego admina ale i tak jestem ograniczony bo nie ma mnie pod admins I nie mam dost?pu do komend.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2020-07-12, 18:40

MrVip615

witam

Na forum: 4307 dni
Nick w MP: ramzes

Piwa: 207

Respekt: 85,3

Jakas komenda typu /duty powinna byc

Wysłany: 2020-07-12, 18:48

PatryKK.

Emeryt LUA

Na forum: 3061 dni
Nick w MP: PatryKK.

Piwa: 2322

Respekt: 331,5
Respekt: 331,5Respekt: 331,5Respekt: 331,5

Jakie? b??dy db3?
Jak si? dodajesz w bazie danych?
Skrypt pod??czony do acl?
Baza danych poprawnie podpi?ta?

Wysłany: 2020-07-12, 19:40

Londi

"PatryKK." napisał/a:

Jakie? b??dy db3?
Jak si? dodajesz w bazie danych?
Skrypt pod??czony do acl?
Baza danych poprawnie podpi?ta?

Brak b??d?w. Skrypty pod??czone, baza r?wnie?. Po prostu w tabeli lss-users mam "Level" wi?c dopisuj? sobie np 1, 2 bo jest chyba tylko Support i admin z tego co pami?tam. Ale to nie dzia?a?o nawet po reconnect, wi?c jeszcze w tabeli bodaj?e lss-co by?o dopisa? "id, rank, name" wi?c tam napisa?em sw?j pid, nick i level 1. Wi?c ju? sam nie wiem.

Wysłany: 2020-07-12, 21:37

Maniekxx

Amator

Na forum: 2894 dni
Nick w MP: Maniekxx

Piwa: 225

Respekt: 110

Ostrzeżeń: 20%
Komenda /admins znajduj? si? w zasobie lss-core w pliku commands_misc, funkcja nazywa si? cmd_admins.

Je?li chcesz aby komenda dzia?a?a Ci prawid?owo, musisz w pliku ACL doda? si? do gruby "Administrator" lub "Support".

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
papapa12
Wysłany: 2020-07-12, 21:39

Londi

"Maniekxx" napisał/a:

Komenda /admins znajduj? si? w zasobie lss-core w pliku commands_misc, funkcja nazywa si? cmd_admins.

Je?li chcesz aby komenda dzia?a?a Ci prawid?owo, musisz w pliku ACL doda? si? do gruby "Administrator" lub "Support".

Pisa?em wy?ej, ?e ju? to zrobi?em i admina globalnego mam. Chodzi mi o rang? og?ln? czyli widoczn? pod /admins np jako Support bo nie mam przez to dost?pu do komend. Rozumiesz o co mi chodzi? Globalny admin daje mi tylko panel pod P, to wszystko.

Wysłany: 2020-07-12, 21:52

Maniekxx

Amator

Na forum: 2894 dni
Nick w MP: Maniekxx

Piwa: 225

Ostrzeżeń: 20%
Przy wgrywaniu paczki wgra?e? plik ACL z repozytorium XyzzyRP? Tam s? w?asnie te dwie grupy.
Co do kolumny level z tabeli lss-user, by?a ona odpowiedzialna za ranga w panelu administracji kt?ry by? dost?pny na stronie www. Je?li chcesz by? widoczny pod /admins np w grupie Support to najpierw musisz wy??czy? serwer, aby m?c edytowa? ten plik. Nast?pnie wyszukujesz grupy

Kod:

<group name="Support">
<acl name="Support"></acl>
<object name="user.root"></object>
</group>

I dodajesz tam tak? linijk?
Kod:

<object name="user.Tw?jNick"></object>

Tw?jNick zmieniasz na sw?j login z serwera.

Je?li nadal nie mo?esz sobie z tym poradzisz to zastosuj si? do instrukcji podanej w repozytorium GM: https://github.com/lpiob/MTA-XyzzyRP#jak-uruchomi%C4%87-serwer

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Londi
Wysłany: 2020-07-14, 16:58

Londi

"Maniekxx" napisał/a:

Przy wgrywaniu paczki wgra?e? plik ACL z repozytorium XyzzyRP? Tam s? w?asnie te dwie grupy.
Co do kolumny level z tabeli lss-user, by?a ona odpowiedzialna za ranga w panelu administracji kt?ry by? dost?pny na stronie www. Je?li chcesz by? widoczny pod /admins np w grupie Support to najpierw musisz wy??czy? serwer, aby m?c edytowa? ten plik. Nast?pnie wyszukujesz grupy

Kod:

<group name="Support">
</group>

Kod:

Je?li nadal nie mo?esz sobie z tym poradzisz to zastosuj si? do instrukcji podanej w repozytorium GM: https://github.com/lpiob/MTA-XyzzyRP#jak-uruchomi%C4%87-serwer

Faktycznie, co za g?uptas jestem. Zapomnia?em zamieni? pliki ACL. Teraz ju? wszystko dzia?a. Stwierdzi?em, ?e chce si? uczy? LUA dlatego zacz??em od XyzzyRP. Czy jest np mo?liwo?? jaka? ?eby po??czy? skrypt z mysql? W sensie powiedzmy mam zas?b np "domy" i mog? taki zas?b po??czy?/doda? do mysql tworz?c tabele ?ebym np m?g? przez baz? zmienia? np interiory lub w?a?cicieli? Je?li da si? to m?g?by? mi to kr?tko wyja?ni?? Czy to bardziej skomplikowane ju??

Wysłany: 2020-07-14, 17:09

VVirmex

Sgrypter luja

Na forum: 3365 dni
Nick w MP: AxyZ

Piwa: 234

"Londi" napisał/a:

"Maniekxx" napisał/a:

Kod:

<group name="Support">
</group>

Kod:

Faktycznie, co za g?uptas jestem. Zapomnia?em zamieni? pliki ACL. Teraz ju? wszystko dzia?a. Stwierdzi?em, ?e chce si? uczy? LUA dlatego zacz??em od XyzzyRP. Czy jest np mo?liwo?? jaka? ?eby po??czy? skrypt z mysql? W sensie powiedzmy mam zas?b np "domy" i mog? taki zas?b po??czy?/doda? do mysql tworz?c tabele ?ebym np m?g? przez baz? zmienia? np interiory lub w?a?cicieli? Je?li da si? to m?g?by? mi to kr?tko wyja?ni?? Czy to bardziej skomplikowane ju??

Dla ka?dego jest jaki? poziom trudno?ci :D
Zawsze jest mo?liwo?? po??czenia skryptu z mysql poprzez exporty po?rednika (skryptu odpowiadaj?cego za DB).
np. w przypadku PYSa pobieranie informacji o premium:
local result=exports["pystories-db"]:dbGet("SELECT * FROM pystories_users WHERE id=? AND premium=?",getElementData(plr,"player:sid"), premium)

Je?li chcesz ?ebym ci co? wyja?ni? g??biej, napisz odezwij si? na PW forum, wtedy postaram ci si? wyja?ni? tyle ile potrafi? :)

Komentarz Dawidos. dodany 2020-07-14, 17:37Pomagamy na forum, usunąłem informację dotyczącą Discorda.
Podpis
Kontakt:
Discord: fluffy.rbx
Wiadomość PW Forum [Odpiszę wtedy, kiedy będę mógł]

Support Team: 26.08.2020 do 04.05.2021 [*]
Ostatnio zmieniony przez Dawidos. 2020-07-14, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  

Tagi: widoczność :: pod :: /admins :: xyzzyrp
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi