Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2019-04-19, 22:27

Maniekxx

Amator

Na forum: 2894 dni
Nick w MP: Maniekxx

Piwa: 225

Respekt: 110

Ostrzeżeń: 20%
Witam, od jakiego? czasu bawi? si? z paczk? it's your word i dodaje pare nowych komend. Ostatniego czasu chcia?em doda? komend? na karanie graczy kt?rych nie ma na serwerze za pomoc? serialu, lecz nie wiem jak dok?adnie to zrobi?, do tej pory uda?o mi si? zrobi? komend? na zdejmowanie kar za pomoc? serialu, lecz z karaniem mam problem. Poddam wam tutaj kod kt?ry przerabiam, i z g?ry m?wi? ?e przerabiam komend? na zabieranie prawka na serwerze za pomoc? UID'u.

Kod:

addCommandHandler("zpjo", function(plr,cmd,cel,serial,getPlayerSerial,time,rodzaj,...)
if getAdmin(plr,4) or getAdmin(plr,3) or getAdmin(plr,2) or getAdmin(plr,1) then
local reason=table.concat({...}, " ")
if not cel or not tonumber(time) or not rodzaj or not reason then
outputChatBox("* U?ycie: /zpjo <serial> <czas> <jednostka: m/h/d/w> <pow?d>", plr)
return
end
local target=exports["ogrpg-core"]:findSerial(plr,cel)
if not target then
triggerClientEvent(plr, 'onClientAddNotification', plr, "Nie znaleziono podanego serialu!", 'warning')
return
end
local query=string.format("SELECT * FROM ogrpg_punish WHERE type=%q AND active=1 AND serial=%q AND time>NOW() LIMIT 1","prawko", cel)
local result=exports["DB2"]:pobierzWyniki(query)
if (result) then
return outputChatBox(" Gracz Posiada zawieszone prawo jazdy do "..result["time"]..", za: "..result["reason"], plr, 255, 0, 0)
else
exports["ogrpg-db"]:dbSet("DELETE FROM ogrpg_punish WHERE type=? AND active=1 AND serial=?", "prawko", cel(plr))
end
if isPedInVehicle(target) then
removePedFromVehicle(target)
end
if tonumber(time) <= 0 then return end
reason = reason..""
if rodzaj == "m" then
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? minute,?)", getPlayerSerial(target),reason, time, "prawko")
elseif rodzaj == "h" then
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? hour,?)", getPlayerSerial(target),reason, time, "prawko")
elseif rodzaj == "d" then
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? day,?)", getPlayerSerial(target),reason, time, "prawko")
elseif rodzaj == "w" then
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? week,?)", getPlayerSerial(target),reason, time, "prawko")
end
--exports["ogrpg-db"]:dbSet("insert into kartoteka (typ,karajacy,data,powod,ofiara) VALUES(?,?,NOW(),?,?)", "ZPJ", getPlayerName(plr):gsub("#%x%x%x%x%x%x",""), reason, getElementData(target, "player:uid"))
end
end)

Po wpisaniu komendy wyskakuje mi b??d "* U?ycie: /zpjo <serial> <czas> <jednostka: m/h/d/w> <pow?d>". I w?asnie problem w tym ?e nie wiem jak go przerobi?.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2019-04-20, 06:53

Adaskokieblasko

Na forum: 2954 dni

Piwa: 18

Respekt: 100
Respekt: 100

Spr?buj

addCommandHandler("zpjo", function(plr,cmd,cel,serial,getPlayerSerial,time,rodzaj,...) 
if getAdmin(plr,4) or getAdmin(plr,3) or getAdmin(plr,2) or getAdmin(plr,1then 
local reason=table.concat({...}, " ") 
if not serial or not tonumber(time) or not rodzaj or not reason then 
outputChatBox("* U?ycie: /zpjo <serial> <czas> <jednostka: m/h/d/w> <pow?d>"plr) 
return 
end 
local target=exports["ogrpg-core"]:findSerial(plr,cel) 
if not target then 
triggerClientEvent(plr'onClientAddNotification'plr"Nie znaleziono podanego serialu!"'warning') 
return 
end 
local query=string.format("SELECT * FROM ogrpg_punish WHERE type=%q AND active=1 AND serial=%q AND time>NOW() LIMIT 1","prawko"cellocal result=exports["DB2"]:pobierzWyniki(query) 
if (resultthen 
return outputChatBox(" Gracz Posiada zawieszone prawo jazdy do "..result["time"]..", za: "..result["reason"], plr25500) 
else 
exports["ogrpg-db"]:dbSet("DELETE FROM ogrpg_punish WHERE type=? AND active=1 AND serial=?""prawko"cel(plr)) 
end 
if isPedInVehicle(targetthen 
removePedFromVehicle(targetend 
if tonumber(time) <= 0 then return end 
reason reason.."" 
if rodzaj == "m" then 
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? minute,?)"getPlayerSerial(target),reasontime"prawko") 
elseif rodzaj == "h" then 
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? hour,?)"getPlayerSerial(target),reasontime"prawko") 
elseif rodzaj == "d" then 
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? day,?)"getPlayerSerial(target),reasontime"prawko") 
elseif rodzaj == "w" then 
exports["ogrpg-db"]:dbSet("INSERT INTO ogrpg_punish (serial,reason,time,type) VALUES (?,?,NOW() + INTERVAL ? week,?)"getPlayerSerial(target),reasontime"prawko"end 
--exports["ogrpg-db"]:dbSet("insert into kartoteka (typ,karajacy,data,powod,ofiara) VALUES(?,?,NOW(),?,?)""ZPJ"getPlayerName(plr):gsub("#%x%x%x%x%x%x",""), reasongetElementData(target"player:uid")) 
end 
end)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Maniekxx
Wysłany: 2019-04-20, 11:22

Maniekxx

Amator

Nadal wyskakuje:
* U?ycie: /zpjo <serial> <czas> <jednostka: m/h/d/w> <pow?d>
Nie wiem dlaczego, chodzi mi tylko o to ?eby da?o si? zabra? prawko osobie kt?rej nie ma na serwerze po przez serial, mam nadzieje ?e znajdzie si? kto? kto b?dzie umia? rozwi?za? m?j problem. Za pomoc stawiam piwo :P

Wysłany: 2019-04-20, 13:20

AmaMa.

AmaMa.#3768

Na forum: 3208 dni
Nick w MP: AmaMa.

Piwa: 1825

Respekt: 165,3
Respekt: 165,3Respekt: 165,3

Maniekxx, Ta komenda nadaje tylko kary je?li gracz jest w grze. Je?li chcesz nada? kar? offline, musisz zrobi? to w?asnor?cznie w MySQL tabela ogrpg_punish lub napisa? komend?, kt?ra b?dzie nadawa?a kary offline.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Maniekxx
Wysłany: 2019-04-20, 20:32

Maniekxx

Amator

A znalaz? by si? kto? kto by?by w stanie mi pom?c, i nie m?wi? tutaj o napisaniu tej komendy za mnie, poniewa? te? chce sam si? czego? nauczy?. Interesuj? mnie jakich funkcyj bym musia? u?y?, a najlepiej za co te funkcje odpowiadaj?. Postaram si? poszuka? czego? na necie i napisa? co?, je?li mi si? uda. AmaMa., Dzi?kuje ci za pomoc, ty chyba pomagasz wszystkim osob? kt?re napisz? tu temat :) .

Wysłany: 2019-04-20, 20:52

Wilq

Na forum: 4429 dni

Piwa: 739

Respekt: 1225,8
Respekt: 1225,8

Funkcje, kt?re przydadz? Ci si? do zrobienia komendy:

Więcej informacji znajdziesz w Wikipedii MTA:

addCommandHandler

W zasadzie to tylko tyle, musisz wykona??zapytanie do bazy danych, najpierw takie, kt?re sprawdza czy istnieje gracz ze wskazanym loginem / serialem.
Je?li zwr?ci pozytywny wynik - wykonujesz zapytanie do tabeli z karami - tam dodajesz now? kar? z loginem lub serialem gracza, kt?ry zwr?ci? Ci si? wcze?niej.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Maniekxx
Wysłany: 2019-04-20, 21:33

Maniekxx

Amator

Dzi?ki za podpowied?, jutro postaram si? napisa? t? komend? poniewa? dzisiaj nie mam na to czasu :->

Tagi: niedziałająca :: komenda
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi