Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2026-03-21, 17:40

MartinPanZycia

Zielony w LUA

Na forum: 3728 dni
Nick w MP: Rodzaje

Piwa: 878

Respekt: 70,5

Ostrzeżeń: 40%
https://www.youtube.com/w...sIhSvy-qXQ&t=1s

Cześć przychodzę do was z autorskim serverem RolePlay w które włożyłem dużo czasu i pieniędzy. 
https://imgur.com/U7b45aC
Akcja rozgrywa się w Los Santos, przy projektowaniu gry zająłem się pierw Commercy. Moje pierwsze zlecenie modelu to było do Lisu

I tam wziął się pomysł postaciami niezależnymi, o godz. 19:00 idzie tam barman do swojej pracy a godz. 3:00 wraca ponownie przed swoja klatkę schodową.
i tak się również dzieje w East Los Santos. Mamy możliwość pogadania z postaciami niezależnymi które doprowadzają do różnych sytuacji jak to że dostaniemy podwózkę do pracy magazyniera, w wielkim stylu rodem z GTA IV od East do Ocean Docks 

Wystarczy odpowiednio zagadać i nie wkurzać lokalnych gangów... Przy beta-testach każdy gracz wkurzał lokalne gangi i później musiałem z 10-20 razy podnosić ich z BW.
Gangi są silne ale wprawny gracz z skill;em powinien je rozwalić są headshoty więc to nie jest typowo ładowanie magazynków w dupe.
Więc Proszę jako administrator Trawert RP o respektowanie zasad RolePlay i ponoszenie konsekwencji za wybrane opcje dialogowe.
Ci co nie grają agresywnie dostaną to:

Prace dorywcze:
1. Magazynier

masz system który wynagradza twoją cierpliwość zaczynasz z 3$ za paczkę za każde 100 paczek +1 dolar do wynagrodzenia
przy okazji losowo jest przyznawane punkt staminy.
2. Kurier
Każdy gracz pracujacy na magazynie realnie wpływa na załadowaną kurierkę, co 5 paczek = 1 kurierka załadowana
Co 10 kursów = +1 dolar do kursu
To czy kurierka jest załadowana sugeruje ta ikonka nad hudem wyświetlana tylko dla magazynierow

3. Rozwozenie piwa

Wrzucasz butelki w bagażnik i rozwozisz... ulepszasz dostawców i masz lepsze piwa, ulepszasz auto szybciej  i jedzie, ulepszasz bar i dostajesz więcej zleceń. Bar należy fabularnie pod tereny Killo Tray Ballaz więc ma motyw budowania więzów z Ballasami... bar jest również atakowany czasami przez złe Temple Drive

System BW

każdy gracz może nad podnieść... I teraz tak na Trawert RP mamy pierwszą pomoc oraz medycynę, umiejętności te są ważne gdyż przy 0 punktach pierwszej pomocy możliwośc podniesienia gracza wynosi 0% ale i jak się nawet nie uda dodaje nam do zdobywej wiedzy pierwszej pomocy +1 punkt. Użycie defibrylatora powoduje +500 punktów czyli wzrost o 50% szans na podniesienie gracza. Medycyna jest tylko po to by mogła oddać to czy gracz w roleplay użyl sprawnie bandażu czy niezdarnie (dodawanie HP)

Panel Animacji

Jest tu tryb edycji pozycji i można również zmienić tam rotacje, dużo opcji dla RolePlayowych wyjadaczy...
Ekwipunek

Jest autorski i napisany przez ezeq... jeśli coś tam nie działa to jego wina, regularnie dodaje nowe rzeczy do eq jak papierosy,piwo, jedzenie, wędkę, narkotyki oraz bronie. Bronie są orginalne z GTA SA oraz dodałem (nie podmieniłem) 2 pistolety i 1 automatyczny pistolet, wraz z karabinem.
Losowe wydarzenia
Los Santos żyje swoim życiem dlatego nie ma losowych pedów co chodzą po mieście bez celu, na razie zrobiłem z 6 przechodni co chodzą do pracy lub sprzedawać dragi lub do znajomych. Robią to w kółko o wyznaczonych godziach, zrobiłem również 2 samochody gdzie dojeżdżają do pracy, jadą powoli 30 km/h gdyz nie napisałem jeszcze systemu gdzie reagują na kolizje przed nimi. 

Jednym z moich pomysłów by zachęcić graczy do gry na moim serverze było stworzenie dynamicznie żyjącego świata gdzie obywatele będą zajęci swoimi czynnościami, ładunek pieniędzy z banku możemy przerwać kradnąc furgonetkę i wyjeżdzając z Los Santos jeśli NPC SWAT zneutralizuje nas automatycznie trafiamy do jaila na 30 sekund.  

Blip jest widoczny dla wszystkich, jesteś ścigany teraz przez LSPD i przez graczy, każdy kto wsiadzie na twoje miejsce może uciec z kasą. 
NPC reaguje na to czym ją ranisz i gdzie ranisz oraz na śmierci swoich towarzyszy... każdy dialog byl pisany odzielnie prze mnie... Proszę o uszanowanie mojej pracy
WADY:
Jest to autorski server wiec nie mam na razie systemu freakcji ani gangów, kilku rzeczy brakuje, ludzie piszą że ten server jest niefunkcjonalny ale to jest cała magia RolePlay, że odkrywasz dane miejsca i musisz pytać NPC gdzie co jest, jesteś nowy w Los Santos i każdy tak zaczynał.

A i wiele rzeczy tu nie napisałem jak HUD, /stats, cornery, salony bo nie starczylo mi czasu
ale na discord znajdziecie odpowiedzi ode mnie
https://discord.gg/wp58RPsMqj

Podpis
Cześć w MTA jestem jako Rodzaje.
Wszystko jest po staremu nie zamierzam stawiać RPG.
Ostatnio zmieniony przez MartinPanZycia 2026-04-01, 21:45, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2026-03-21, 19:17

_jvneczek

Na forum: 4326 dni
Nick w MP: _jvneczek

Piwa: 3949

Respekt: 337,5
Respekt: 337,5Respekt: 337,5Respekt: 337,5

Ten serwer wygląda i działa gorzej niż pierwszy lepszy pseudol - niezależnie czy byłby to RPG, czy RP.
Autorski kod? Zamawiany od ludzi, którzy przypisują go jako swój. No i sam serwer zawiera zwyczajnie dużo skryptów z internetu. Te pozostałe autorskie nawet gorzej wyglądają i działają niż z internetu xD.
'Jeżeli coś nie działa to jego wina' ale to ty tworzysz serwer, to on ma odpowiadać za twój serwer? Przecież to ty będziesz tłumaczył się przed graczami, dlaczego coś nie działa.
Dosłownie mam wrażenie, jakby ten serwer był jednym wielkim żartem.
Jak już rozpisałeś z błędami te elementy, które zawiera i te, których nie zawiera, mógłbyś wrzucić screeny czy cokolwiek.

Wysłany: 2026-03-21, 22:39

Przemcio

Na forum: 1926 dni

Piwa: 79

Respekt: 80

Robił jeszcze lajwy z "programowania" tego czegoś (wklejał linka na moim Discordzie z jakiegoś powodu, stąd znam), ofc - wszystko było kopiowane z chatu gpt, pełna profeska xD Jeśli to nie żart, to chyba autor jest upośledzony, albo cofnięty w rozwoju (nie piszę tego obraźliwie - to absolutnie nie jest śmieszne, po prostu tak wygląda), albo tak naprawdę ma 10 lat, ale raczej nie, bo 10 lat to on ma konto na tym forum. Osobiście nie widzę tu za bardzo znamion ironii, czy parodii, a bardziej dramatyczne próby przelania chaotycznych myśli na "papier" w coś "zjadliwego", także niestety mi to na żart nie wygląda, a na coś zdecydowanie gorszego.

Wysłany: 2026-03-24, 22:07

MartinPanZycia

Zielony w LUA

Na forum: 3728 dni
Nick w MP: Rodzaje

Piwa: 878

Respekt: 70,5

Ostrzeżeń: 40%
"Przemcio" napisał/a:

Robił jeszcze lajwy z "programowania" tego czegoś (wklejał linka na moim Discordzie z jakiegoś powodu, stąd znam), ofc - wszystko było kopiowane z chatu gpt, pełna profeska xD Jeśli to nie żart, to chyba autor jest upośledzony, albo cofnięty w rozwoju (nie piszę tego obraźliwie - to absolutnie nie jest śmieszne, po prostu tak wygląda), albo tak naprawdę ma 10 lat, ale raczej nie, bo 10 lat to on ma konto na tym forum. Osobiście nie widzę tu za bardzo znamion ironii, czy parodii, a bardziej dramatyczne próby przelania chaotycznych myśli na "papier" w coś "zjadliwego", także niestety mi to na żart nie wygląda, a na coś zdecydowanie gorszego.

łącze swoje myśli w coś chaotycznego, otóż tak bardzo mi się podobał server wktóry się zagrywałem jako dzieciak np. w 2012 - 2014 MTA Battlefield i spodobała mi się koncepcja skrzyń z amunicją, odblokowania broni, tylko teraz moja choroba psychiczna się pogłębiła ponieważ jeszcze bardziej kocham GTA San Andreans niż te 15-16 lat temu. Lajfy się pojawiły u mnie bo widzialem u jakiegoś gościa co robił server na żywo albo ludzie co tworzą modele na żywo... podoba mi się to gdyż widać jak coś z niczego powstaje. Jak zwykle typ tworzył server RPG więc go zablokowalem ale spodobała mi się koncepcja, później uznałem że nie je

Podpis
Cześć w MTA jestem jako Rodzaje.
Wszystko jest po staremu nie zamierzam stawiać RPG.

Tagi: trawert :: roleplay
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » GTA SAN ANDREAS » MTA:SA MULTIPLAYER » Reklamy serwerów MTA Odpowiedz do tematu