Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2014-06-29, 13:29

kamil3642

Na forum: 5882 dni
Nick w MP: Brak

Piwa: 1201

Respekt: 11,8

Cze??,

Da rade podmieni? obrazek/zmniejszy? scrollbar stworzony przez guiCreateScrollPane ? Scrollpane jest stworzony w takich rozmiarach jak czarne t?o.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2014-06-29, 13:33

MeeShuffle

Programista/Grafik

Na forum: 4395 dni
Nick w MP: Shuffle

Piwa: 8575

Respekt: 535,3
Respekt: 535,3

Je?li robisz w GUIEDITOR nie musisz tworzy? scrolla, sam si? stworzy je?li b?dzie wi?cej element?w.

Podpis

https://shufflecode.pl
Static Codes and Graphics - Join our discord!

Wysłany: 2014-06-29, 13:45

kamil3642

Na forum: 5882 dni
Nick w MP: Brak

Piwa: 1201

Respekt: 11,8

Mo?e troch? bardziej wyja?ni?...

Stworzy?em czarne t?o 210x210, na nim guiCreateScrollPane w takich samych rozmiarach (210x210).
ScrollPane jest "przyczepiony" do t?a, do ScrollPane "przyczepiam" obrazki ciastek kt?rych ma by? 20 rz?d?w po 4 ciastka (i tak jest) lecz domy?lny wygl?d tego scrollbara mi si? nie podoba i chcia?bym go podmieni? w?asnym obrazkiem lub zmieni? jego rozmiar i tutaj zaczyna si? moje pytanie - czy jest to mo?liwe, je?eli tak to jakich funkcji do tego u?y?.

Wysłany: 2014-06-30, 18:22

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Respekt: 480,7
Respekt: 480,7

scrollpane jak wskazuje nazwa to element, kt?ry w momencie gdy to co znajdzie si? w ?rodku przekracza d?ugo?? lub szeroko?? tego panelu to automatycznie pojawi? si? scrolle. Niestety nie mo?na zmieni? wygl?du tych suwak?w ale na upartego korzystaj?c z innych funkcji mo?esz uzyska? podobny efekt i utworzy? suwaki pod w?asny styl z w?asn? grafik?. Co do wy??czania scrolli w scrollpane - nie wiem aczkolwiek mo?esz spr?bowa? z tym:

Więcej informacji znajdziesz w Wikipedii MTA:

GuiScrollPaneSetScrollBars

Przy czym na wiki pisze, ?e funkcja s?u?y tylko do w??czania ale tak jak m?wi? - przetestowa? mo?esz :) .

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Tagi: scroll
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi