Witam.Ostatnio zachcia?o mi si? robi? serwer do Mta . Ale jest problem bo niechce ?eby serwer by? tylko ze skrypt?w z neta . I tu mam pytanie jak ?atwo nauczy? si? lua.
patrzy?em po necie ale to tak jest napisane ?e nie nad??am . Macie jaki? pomys? .
Hmm.. Mo?esz przejrze? dzia? Poradniki do LUA lub obejrze? poradniki na youtube. Masz tutaj link do kana?u Pioruna kt?ry robi ca?kiem ciekawe poradniki http://www.youtube.com/user/Piorunet/
A po za tym przejrzyj funkcje na mta wiki i pr?buj co? sam pisa?. Ja og?lnie pobiera?em jakie? skrypty z community na przyk?ad logowanie i patrzy?em jakie funkcje zosta?y w tym skrypcie u?yte. Potem wchodzi?em na mta wiki i patrzy?em co tam o tych funkcjach pisze. I po jakim? czasie zacz??em pisa? w?asne skrypty. Oczywi?cie na pocz?tku by?y one pobugowane ale tych bug?w z czasem by?o mniej. My?l? ?e jako? Ci pomog?em
No tak jak kolega wcze?niej masz poradniki Lua od tego masz tam kilka ?adnych poradnik?w z kt?rych nauczysz si? podstaw kt?re Ci si? przydadz? osobi?cie polecam takich u?ytkownik?w jak Shuffle i Piorun poniewa? moim zdaniem oni maj? najwi?ksze poj?cie o tym i mog? Ci pom?c.