Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2014-05-11, 23:23

dudeks

Na forum: 6576 dni

Piwa: 89

Respekt: 105,3

Nie znasz dzia?ania hacka, z reszt? sam go zg?asza?em i mam go na potrzeby pisania anty-cheata (kt?rego i tak nie uda?o si? napisa?). Odpowied? Cazomino05 (jako? tak) z IRC mta:

Cytat:

It's like a cat and mouse game

Co oznacza?o, ?e je?eli team MTA wyda poprawk? zabezpieczaj?c? przed tym, hack zostanie zaktualizowany i nadal b?dzie dzia?a? z powodu samego MTA, jest open-source :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2014-05-12, 00:00

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Respekt: 480,7

Kodu hacka nie znam ale dzia?anie i owszem i to mi wystarczy.

Prosty przyk?ad - nie wiem czy takie co? jest zaimplementowane do tego cheatu:

Cheat na bro?. Powiedzmy robisz jakie? combo z klawiszy i bah, masz AK-47. W tym momencie ja, developer mog? sprawdzi? czy otrzyma?e? bro? "od nas" tj. czy serwer Ci j? da? czy ogarn??e? to na w?asny spos?b i skutecznie usun?? ci? z serwera :) . I tak mo?na zrobi? ze wszystkim. Pocz?wszy od rzeczy zaprogramowanych do MTA (tj. bro?, pieni?dze etc.) sko?czywszy na rzeczach programowanych przez dewelopera (np. osi?gni?cia, przedmioty itp.).

Du?o jest mo?liwo?ci wy?apania oszust?w. Nie trzeba si? na samym AC od MTA opiera?.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2014-05-12, 10:55

dudeks

Na forum: 6576 dni

Piwa: 89

Tylko te? mo?esz patrze? na to, ?e chc?c, czy nie chc?c Tw?j skrypt mo?e zosta? wykorzystywany do zdobywania przedmiot?w, korzy?ci na Twoim serwerze. Cheat od galaretki nie daje broni do r?ki, tylko otrzymujesz to jako przedmioty w grze.
Jest wiele mo?liwo?ci, ale o Tym nie b?d? tutaj pisa?. Chcesz wiedzie? wi?cej, ts3, pw - pisz :)

Wysłany: 2014-05-13, 18:18

DaKill

lopezloo

Na forum: 6575 dni

Piwa: 26

Respekt: 60

Ostrzeżeń: 60%
Ten cheat po prostu injectuje kod. Na spor? niekorzy?? dzia?a tu to, ?e nie mamy dost?pu do kodu skryptu dayz. Anyway, je?li kto? posiada dzia?aj?c? wersj? ch?tnie bym si? podj?? pr?by napisania jakiego? zabezpieczenia.

Podpis
GitHub | Twitter | YouTube | Discord: lopezloo#8816

Wysłany: 2014-05-15, 07:57

Wielebny

Na forum: 5499 dni
Nick w MP: Wielebny

Piwa: 1690

Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Cytat:

Cheat na bro?. Powiedzmy robisz jakie? combo z klawiszy i bah, masz AK-47. W tym momencie ja, developer mog? sprawdzi? czy otrzyma?e? bro? "od nas" tj. czy serwer Ci j? da? czy ogarn??e? to na w?asny spos?b ...

Nie ma funkcji klienckiej, kt?ra daje bro?.
Nie ma funkcji klienckiej, kt?ra daje got?wk?.
Te rzeczy mo?na otrzyma? tylko od serwera.

Taki injector mo?e zadzia?a? w opisany przez Ciebie spos?b tylko w przypadku dziurawego gamemodu, udost?pniaj?cemu klientowi te funkcje.

Zabezpieczanie si? przed takimi rzeczami to takie "ABC tworzenia gamemodu", opisane dok?adne na wiki i po wielokro? podkre?lane: https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Script_security

Cytat:

When making scripts, remember to never trust data coming from a client.
When reviewing scripts for possible security holes. Look at any data coming from the client that is being trusted.

Bezpieczna zasada jest taka: kod kliencki powinien by? wykorzystywany TYLKO do GUI. Ca?a pozosta?a cz??? musi znajdowa? si? po stronie serwera. O tym trzeba pami?ta? od samego pocz?tku pisania kodu - czego ja np. pocz?tkowo nie by?em ?wiadom.

A ?e na jakim? gamemodzie DayZ nikt si? do tych zalece? nie stosowa? to inna sprawa.

edit:

Nie dalej ni? 5 minut po napisaniu tego postu, znalaz?em taki w?asnie kod na tym forum: http://gtao.pl/brak-kamer...9455.htm#559265

Bardzo ?adny przyk?ad niebezpiecznego kodu: udost?pnianie klientom mo?liwo?ci wykonania ka?dej funkcji po stronie serwera.

Programming Is Hard, Let's Go Shopping!

Wysłany: 2014-05-15, 13:32

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

"Wielebny" napisał/a:

Cytat:

Cheat na bro?. Powiedzmy robisz jakie? combo z klawiszy i bah, masz AK-47. W tym momencie ja, developer mog? sprawdzi? czy otrzyma?e? bro? od nas tj. czy serwer Ci j? da? czy ogarn??e? to na w?asny spos?b ...

Nie ma funkcji klienckiej, kt?ra daje bro?.
Nie ma funkcji klienckiej, kt?ra daje got?wk?.
Te rzeczy mo?na otrzyma? tylko od serwera.

Ja nic nie powiedzia?em o stronie klienckiej >.<

Mi w?a?nie chodzi?o, ?e po stronie serwera m?g?bym sprawdzi? sk?d si? wzi??a bro? w r?kach gracza.

[ Dodano: 2014-05-24, 22:39 ]
Tutaj przyk?ad co dzieje si? z osobami, kt?re korzystaj? ze zmiany serialu i/lub Galaretki:

https://forum.mtasa.com/viewtopic.php?f=124&t=75335

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2017-01-09, 19:35

DamianGames

Na forum: 3946 dni

Piwa: 521

Respekt: 31,5

Ostrzeżeń: 60%
Jak ja takich kartofli nie cierpi? :evil: wbijacie na serwery i si? chwalicie ile to kasy macie czy jacy to dobrzy jeste?cie. Ludzie serio we?ta si? ogarnijta i grajta bez cheat?w bo innym gr? rozwalacie :<

Tagi: cheat :: engine
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » GTA SAN ANDREAS » MTA:SA MULTIPLAYER » Wspomagacze » Cheat Engine .. Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi