Cze??!
Wiecie mo?e jak dzia?a ten ColCuboid, na sampie wiem ?e trzeba by?o wpisa? najmniejszy i najwi?kszy X , Y . Ale w MTA jest inaczej. Znaczy wiem co to X , Y ale nie wiem sk?d mam wzi?? te X , Y , Z czy wystarczy ?e na ?rodek walne marker skopiuj? te kordy wklej? i dam szeroko?? itp. na 50. Pomo?ecie?
Ale mi chodzi o to ?e te kordy to z jednego miejsca? X Y Z np. z jednego objektu? ?e obiekt jest na ?rodku i tam gdzie jest szeroko?? to pisz? tyle ile ma by? w ka?d? stron? cuboid?
[ Dodano: 2015-07-19, 10:24 ]
Chodzi mi o to ?e jak postawie marker na ?rodku i wezm? z niego kordy X Y Z i wklej?, i potem jest ta wysoko?? itp. to skoro marker jest na ?rodku to np. szeroko?? b?dzie w ka?d? stron?? Tak samo wysoko?? itp?
function target(element, dim)
if dim == true then
setTimer(target2, 5000, 1, element, dim)
outputChatBox("Masz 5 sekund na opuszczenie tego terenu!", element)
end
end
addEventHandler("onColShapeHit", cuboid, target)
addEventHandler("onColShapeLeave", cuboid, function(element, dim)
local gracz = (getElementType(element) == "player" and element or getVehicleController(element))
if isTimer(ZL_TIMER[element]) then killTimer(ZL_TIMER[element]) end
end)
function ZL_killIntruder(p)
setElementData(p, "blood", -20)
setTimer(target2, 100, 1, p, true)
end
function target2(element, dim)
if isElementWithinColShape(element, cuboid) then
if getElementType(element) == "player" then
gracz = element
if getElementData(gracz, "gang") ~= ZL_NAME then
ZL_TIMER[element] = setTimer(ZL_killIntruder, 150, 1, gracz)
end
end
end
end
http://imgur.com/mdTy42H
Uzupe?ni? by kto?? W tym miejscu co jest na screenie?
colshape createColCuboid ( float fX, float fY, float fZ, float fWidth, float fDepth, float fHeight )
Dam piwo i reputacje.
[ Dodano: 2015-07-20, 10:44 ]
Szukam osoby kt?ra dok?adnie poka?e mi to na map edytorze (Gdzie ma by? X , Y , Z Bo to co ka?dy napisa? mi nie dzia?a) Nie wykluczam ?e b?dzie nagroda pieni??na.
Serwer posiada wersje 1.5 wraz z wgranym map editorem.