Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2016-09-09, 17:58

TrolekAmazonek

Na forum: 4027 dni
Nick w MP: ...

Respekt: 50

Witajcie. Dzisiaj chcia?bym pogada? na temat zmiany ip/odbanowania w SAMP.
Jak pewnie wszystkim [lub wi?kszo?ci] wiadomo, mo?emy ze spokojem 'odbanowa?' si? praktycznie na ka?dym serwerze. Jednak czasami zajmuje to do?? du?o czasu, poniewa? po dostaniu owego bana, musimy wyj?? z gry, w??czy? jakiego? VPN'a itp itd. Niewiele serwer?w posiada po za banem na ip, blocka na tzw. seriala. Oczywi?cie tutaj r?wnie? mo?na pokombinowa? i nie trudno jest znale?? cheata, kt?ry nam ten serial zmienia.

Kontynuacja mojego pytania odno?nie tematu brzmi: Czy istnieje takie co?, co ukrywa?oby nam/zmienia?oby automatycznie adres IP po nadaniu bana i utracie po??czenia z serwerem ? B?d? te? co? co pozwoli?oby zmieni? nam IP bez wychodzenia z gry ?
Nie ?ebym tego potrzebowa?. Sam bardzo nie toleruj? takich troll?w co wbijaj? na serwery z braku zaj?cia si? w?asn? osob? i psuj? rozgrywk? innym. Ciekawi mnie tylko, czy ten 'internetowy ?wiat' sampa posun?? si? ju? do czego? takiego ?

Wiem samo pytanie jest wprost 'dziwne' i mo?na pomy?le?, ?e takie pytania zadaj? ** - letnie dzieci [nie obra?aj?c tutaj nikogo].

Oczywi?cie pomijaj?c ju? te w pe?ni zautomatyzowane, prawdopodobnie nie istniej?ce systemy, chcia?bym poruszy? temat zabezpiecze?. Obecnie na, jak to m?wicie 'scenie' samp nie istniej? w pe?ni zabezpieczaj?ce zabezpieczenia [xD tak wiem...]. Nie chodzi mi tutaj o w?zki golfowe pod s0beita, czy te? inne tego typu AC, tylko o konkretn? banicj?. Wkurzaj?ce jest to, ?e ka?da osoba, kt?ra wbija potrollowa? i dostaje perma, wystarczy, ?e zmieni sobie IP i mo?e kontynuowa? swoje awanturnictwo. Tak jak wspomnia?em wcze?niej, nawet gdy serwery blokuj? tak?e seriale, to i tak wystarczy jeden plik cleo... i po problemie - mo?esz haxowa? dalej.
Jakich zabezpiecze? Wy u?ywacie ? Co s?dzicie na ten temat ?

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2016-09-09, 19:38

KukiX

Na forum: 6718 dni

Piwa: 17560

Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

"TrolekAmazonek" napisał/a:

Kontynuacja mojego pytania odno?nie tematu brzmi: Czy istnieje takie co?, co ukrywa?oby nam/zmienia?oby automatycznie adres IP po nadaniu bana i utracie po??czenia z serwerem ? B?d? te? co? co pozwoli?oby zmieni? nam IP bez wychodzenia z gry ?

Nie ma czego? takiego.

Podpis
Moje skrypty MTA:
¤PlayDM
¤Mini-Games v0.2

Wysłany: 2016-09-10, 01:11

NitroFuN

El Barto

Na forum: 4127 dni

Piwa: 1195

Respekt: 650,5
Respekt: 650,5Respekt: 650,5

Bana na serial nie powinno si? w og?le stosowa?. Dlaczego? Poniewa? przy okazji bana dostaje par? graczy maj?cych m.in t? sam? nazw? u?yszkodnika :> Co do detekcji s? r??ne sposoby, od oklepanego ju? w?zka, sprawdzanie pr?dko?ci pojazdu (wykrywanie speedhacka) po "zaawansowanym" wykrywaniu s0beita poprzez funkcj? SendClientCheck, ale prawie wszystko mo?na omin??, wystarczy chcie? :)

Podpis
GG: 61963221 - Discord: NitroFuN#2819

Gracz SA:MP - 2010-2019
Support Team - 26.11.2017 - 16.01.2018

Tagi: czy :: istnieje :: takie :: coś...
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » GTA SAN ANDREAS » SA: MULTIPLAYER » Czy istnieje takie coś... ? Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi