Witam
Pytanie z mojej strony jest takie - czy serwer Drift wypali? Postanowi?em za?o?y? serwer opieraj?cy si? g??wnie na tematyce DRIFT.
Dodam :
- ?e robi? autorski gamemod
- mam hajsu na sam serwer jak i forum
- oraz mam kogo? kto zna si? na forum wi?c za?o?y?by dla mnie stron? serwera.
Przecie? ostatnie kilka wyraz?w to kompletne g?upoty xD Ka?dy nowy serwer ma prawo wypali?, aczkolwiek nawi?zuj?c do tematu przewodniego - uwa?am, ?e serwer opieraj?cy si? g??wnie na drifcie ma ma?e szanse na zdobycie szerokiej publiki.
Drift jako cz??? serwera jak najbardziej - sam drift jednak szybko si? znudzi i gracze (nawet je?li przyszliby na serwer) zaraz go opuszcz? i wr?c? tam, gdzie faktycznie co? si? dzieje. Na serwer kt?ry oferuje "dla ka?dego co? dobrego"
Moim zdaniem na dzie? dzisiejszy nieop?aca si? stawia? serwera, liczba graczy spad?a diametralnie, do tego wystarczy spojrze? na hosted... Zagra Ci 5 osob na krzy? a op?aca? trzeba, nie dlatego wi?kszo?? serwer?w ju? zosta?a zamkni?ta.
Ludzie, nie piszcie, ?e si? nie op?aca, czy ?e samp umiera. Pic na wod?.
Stereotypowy i najprostszy w ?wiecie przyk?ad: sp?jrzcie sobie na sieci rosyjskie, gdzie maj? po 10 serwer?w na jednakowym oprogramowaniu, bo na jednym nie mie?ci si? ilo?? graczy. Pomimo, ?e s? to g?ownie serwery RP, to sampowi brakuje jeszcze d?ugiej drogi do tego, aby "umrze?".
Po za tym, sam gram na kilku, zagranicznych oczywi?cie (bo w Polsce w?a?nie takich nie ma i warto by pomy?le? nad zrealizowaniem owego projektu) serwerach drift/derby/race. S? to niby "przelotne" serwery, ale ludzi ci?gnie do takiego czego?.
Je?eli po?wi?ci?by? troch? czasu, skupi? si? na oprawie graficznej, to mog?oby powsta? z tego co? naprawd? du?ego. (Oczywi?cie buraki cebulaki - tzw. krytycy i wielcy polscy "znawcy" sampa si? z tym nie zgodz?).
Ja ch?tnie bym pogra? na czym? takim, nie koniecznie typowym drifcie przeplatanym DM, ale co? w stylu wy?cig?w itp. (G??wnie mowa tu o "zamkni?tym" ?wiecie gry. Gdzie gracze wybieraj? sobie poprzez g?osowanie mapki itp.)
Jak ju? si? zdecydujesz to prosz? tylko o jedno - nie ?ci?gaj ?adnych skrypt?w z neta (jakie? mapki race itp.). Pomimo i? w Polsce ma?o os?b z nich korzysta i jeszcze mniej wgle je zna, to szkoda by?oby tak ?le zrealizowa? oryginalny pomys?.
O ile tylko wykonasz go dobrze, z ciekawymi detalami, oryginalnymi skryptami i mapka (nie z neta), wykonasz dobr? reklam?... Z pewno?ci? przyci?gniesz do siebie paru sympatyk?w ?lizgaj?cych si? fur