I chcia?bym zrobi? ?eby zapisywalo nick gracza do headadmin.ini po wpisaniu /dajha oraz po wej?ciu na serwer gdy jego nick jest w tym pliku to dawalo mu range HeadAdmin.
@EDIT: Virex_PL masz wy??czone pisanie do Ciebie PV. Napisz do mnie na maila je?li mo?esz
Podpis
Zwykły szary człowiek z niezwykłymi umiejętnościami
Pierwsza rzecz jaka rzuca si? w oczy - nie pobra?e? w callbacku OnPlayerConnect* nicku gracza, stworzy?e? jedynie zmienn?, w kt?rej ten nickname powinien by? przechowywany, a wi?c zmie? to na:
Nast?pna rzecz jaka razi oczy to to, ?e stworzy?e? zmienn? "nickha" jako Float - tak btw. po co ta zmienna skoro nick zapisujesz w jednej, ni?ej ju? stworzonej?
Taki tip: jak tworzysz zmienne nie musisz ka?dej pisa? w nowej linijce, wystarczy jedno "new" i potem tylko po przecinku wypisujesz, a zamykasz ?rednikiem na samiutkim ko?cu, np. new Float:nickha, nick[24], costamcostam, bool:test;
Kod komendy, kt?ry naprawi?em i powinien dzia?a?:
CMD:dajha(playerid, cmdtext[])
{
if(IsPlayerAdmin(playerid))
{
new nick[24];
GetPlayerName(playerid, nick, sizeof(nick));//pobieramy jak?? tre??, nie liczbe, w tym przypadku nick
dini_Set("headadmin.ini","Nick",nick);
AdminLogged[playerid] = 1;
VipLogged[playerid] = 1;
SetPVarInt(playerid, "HeadAdmin", 1);
SendClientMessage(playerid, 1, "{FFFFFF}Dales sobie range {FF0000}HeadAdmin");
}
else
{
SendClientMessage (playerid, 1, "{FF0000}Nie masz uprawnien!");
}
return 1;
}
Ch?opie, m?wi?em co? o zaprzestaniu u?ywania tych PV'ar?w ..
Je?eli ten skrypt p?jdzie gdzie? w SA:MP'a (w sensie stworzysz na nim serwer)
to zobaczysz jak z tak? optymalizacj? i stylem pisania urz?dzisz graczom (i sobie)
piek?o. Nie m?wi? ju? o tym dini, ale te PV'ary m?g?by? poprzenosi? na tablice,
to nie zajmie Ci du?o czasu, a jest du?o wygodniejsze nawet p??niej w razie przenoszenia si? na mySQL.
Destinn, dzk za pomoc. Co do PVar?w, jestem jeszcze ciemny i poprostu z poradnik?w wycinam i potem jako? staram si? sam dochodzi? co i jak. Co do tablicy, co to jest? (Tak wiem, du?o jeszcze musze sie nauczyc)
@edit: czy m?g?by? napisa? mi to w tablicy? Potem najwy?ej sam dojde co i jak.
Podpis
Zwykły szary człowiek z niezwykłymi umiejętnościami
Virex wiem, ?e starasz si? nabi? sobie posty, ale po co piszesz g?upoty?
Gdzie ja niby napisa?em, ?e nick gracza zapisuje si? w Float? Przecie? sam mu tego odradzi?em ..