5 wybiera?ek: mapka posiada nie jedn? ale a? 5 Wybiera?ek! miejsce wybiera?ki jest inne za ka?dym razem kiedy wchodzisz ponownie na serwer!
R?wnie? osta?a dodana zmiana kamery, przy ka?dej zmianie skinu! oraz automatycznie wczytuje si? ulubiony skin na starcie wybiera?ki
Ulepszone /Wchodze: "Wchodz?" posiada 10 r??nych kamer
- 5 Innych pozycji kamer dla nowego gracza
- 5 Innych pozycji kamer dla zarejestrowanego gracza
r?wnie? zosta? zmodyfikowana funkcja wej?cia na serwer po wpisaniu
komendy /wchodz?, na wci?ni?cie klawisza "Lewy Shift" po kt?rego u?yciu od razu wchodzimy do gry
2 paski stanu: Teraz gracz nie posiada 1 a DWA paski stanu! z kt?rych mo?e dowiedzie? si? du?o wi?cej informacji! Textdraw z paskami jest zmieniany automatycznie co jaki? czas:
info w 1 pasku to: Id, Nick, Level, Exp, Portfel, Czas grania
info w 2 pasku to: Ranga, Ping, Gang, Zab?jstwa, Gracze
Wirtualny Portfel: Zosta? dodany Wirtualny Portfel dzi?ki kt?remu mo?emy pozwoli? sobie na zakupy w sklepie: np. Konto VIP, Punkty EXP, Dopalacz, i innych udogodnie?.
Portfel mo?emy do?adowa? wpisuj?c /Portfel i sk?adamy zam?wienie na do?adowanie portfela kt?re zapisuje si? w pliku "PortfelZamowienia"
System Leveli: Zosta? wprowadzony system Leveli teraz ka?dy gracz posiadaj?cy coraz wi?cej punkt?w exp b?dzie mia? wy?szy Level, a tym sposobem dostaje dost?p do udogodnie?. Nie wszystko b?dzie dost?pne od razu po wpisania komendy lecz b?dzie musia? mie? okre?lony lewel a list? udogodnie? mo?e sprawdzi? komend? /LvL
Automatyczne Zabawy: Zosta?y dodane automatyczne zabawy typu: - Przepisz Kod - Dzia?anie -Enigma (nowo??)Enigma: pojawia si? co 10 minut i jest podzielona na 3 poziomy; [2cyfry] [3cyfry] ]4cyfry] polega na tym i? gracz ma 3 szanse przez 10 minut by zgadn?? ukryt? liczb? Enigmy (tym wy?szy poziom tym wy?sze nagrody nawet 5000exp), Przepisz Kod, oraz Dzia?anie s? wszystkim znane.
[color=cyan]BONUS:[/color] Gracz ma szanse na uczestniczenie w Bonusie, aby wzi?? w nim udzia? nale?y zdoby? 3 gwiazdki.
Gwiazdki zdobywa si? poprzez otrzymanie ka?dego punktu EXP, szansa na zdobycie gwiazdki wynosi zawsze 30%.
Stan gwiazdek mo?na sprawdzi? komend? /Bonus oraz w TextDrawie jest pokazany aktualny stan gwiazdek - kiedy zgromadzi 3 gwiazdki pojawia sie TextDraw i gracz mo?e uczestniczy? w bonusie!
DOPALACZ Ka?dy gracz kt?ry posiada dopalacz jego zdobywane punkty EXP s? 2x wi?ksze, za ka?dy wygrany event, za przepisanie kodu rozwi?zanie dzia?ania lub rozbicie Enigmy (np. wygrywasz JUMP dostajesz 30exp posiadaj?c dopalacz dostaniesz 60EXP.)
Gracze posiadaj?cy Dopalacz s? zapisywani w pliku txt "Doplacz" zostaje wprowadzony Nick oraz ilo?? dni kt?ra okre?la okres trwania Dopalacza.
Sklep Sklep zosta? mocno zmodyfikowany, mo?emy kupowa? udogodnienia za pomoc? Pieni?dzy z Wirtualnego Portfela, ale jest mo?liwo?? zakup?w za Punkty EXP. - Zakupy graczy s? zapisywane do pliku "ListaZakupow" zapisuje si? tam informacja taka jak: nick, data zakupu, co zakupiono oraz ile zap?acono za zakup
ZMODYFIKOWANE ORAZ NOWE EVENTY W TABELI: /wg /wipeout /FlatOut /Wspinaczka
/ctf /chowany /Basen /Serioussam
/derby /wyscig /Wiej /Strzelnica
/sumo /maraton /Labirynt /Szturm
/jump /Areny /Chowany
NOWE EVENTY TO: /Flatout
/Serioussam
/Sumo
- Flatout: Wy?cig samochodowy kilku graczy na specjalnie wybudowanej arenie z przeszkodami. Pojazdy w kt?rych znajduj? si? gracze posiadaj? 1HP, g??wnym zadaniem jest dojechanie do punktu ko?cowego bez ?adnego minimalnego otarcia, zadrapania, uderzenia. Uczestnik kt?ry pozwoli sobie dotkn?? czegokolwiek w trakcie jazdy, jego auto wybuchnie, bez drugiej mo?liwo?ci wystartowania z punktu pocz?tkowego.
- Serioussam:gracze s? podzieleni na dwie dru?yny,
w jednej dru?ynie jest "Obro?ca" w drugiej "Atakuj?cy",
obro?ca musi broni? przez oko?o 3,5 minuty czerwonego punktu zabijaj?c pozosta?ych atakuj?cych aby Ci nie (doszli do czerwonego punktu)
je?li obro?ca zabije atakuj?cego, ten nie zostanie wyrzucony z eventu
tylko zrespawnowany ponownie na punkt w evencie.
Obro?ca wygrywa w przypadku kiedy nie dopu?ci ani jednego atakuj?cego do punktu.
Atakuj?cy wygrywaj? je?li uda si? dobiec do punktu.
- Sumo: ka?dy chyba wie co to jest i nie musz? pisa?, gracze s? w pojazdach i ten kt?ry utrzyma si? najd?u?ej na arenie wygrywa event
Ale to jeszcze nie koniec Eventy w tabelce nie b?d? mia?y 1 arene lecz KILKA!
Teraz Eventy maj? nawet po 3 Areny i ka?da nowa kolejka eventu rozgrywa si?
na nowej arenie!
[color=yellow]ilo?? Nowych aren do event?w z Tabelki:[/color]
Wg: - bez zmian Sumo: 2 Flatout:1 Serioussam:2
Ctf: 6 Wipeout: 3 Maraton:4 Strzelnica:1
Derby: 3 Wy?cig: 20 Labirynt:2 Jump:3
Basen:1 Wiej:1 Wspinaczka:3
Anty Zapis/Wypis/Start: Gracz kt?ry zapisze si? na jeden event z Tabelki nie mo?e ju? dopisa? si? na drugi,oraz kiedy jest zapisana dana ilo?? graczy na event np. Wipeout (wymaga 2 osoby do startu)i w trakcie odliczania 20 sekund do startu jedna z dw?ch zapisanych os?b wypisze si?, Event nie wystartuje
Odbugowany Event Box: Kiedy zapiszemy si?, wypiszemy, lub event zostanie zako?czony
stan graczy ulega zmianie i pokazuje rzeczywist? liczb? zapisanych graczy
NOWE RANGI - JUNIOR ADMIN ORAZ MODERATOR System tych rang jest zbudowany na takiej samej podstawie
Je?eli chcemy przydzieli? graczowi dan? rang? musimy
wprowadzi? jego nick do Pliku!
Has?a dla Rang ustawiamy w pliku Ustawienia.ini
przy: Admin_Pass, Junior_Pass, Mod_Pass
Gracze posiadaj?cy te rangi loguj? si? na serwerze komendami: /jlogin /mlogin /alogin
PEvent - Prywatny Event Ka?dy gracz mo?e uczestniczy? w Prywatnym Evencie!
dzieli si? on na wiele pod kategorii oraz je?li gracz ma wi?kszy
Level to ma coraz wi?cej odblokowywanych tras w Prywatnym Evencie
Pevent dzieli si? na 5 Kategorii i na 21 podkategorii.
Na ka?da pod kategori? przypada nie jedna lecz po kilka tras!
od 2 do nawet 6 tras
Dojazd Pojazdem:
Tir
Zwyk?y
Sportowy
Wiejski
RC
Karambol:
(nowo??) Pojazd ma 1HP i gracz musi przejecha? specjaln? tras? i dojecha? do mety,
nie mo?e uderzy? w ?cian? poniewa? wi??e si? to ze zniszczeniem pojazdu
Rajdowy Pojazd
Sportowy Pojazd
Du?y Pojazd
P?ywanie
Latanie
Parkour:
Skakanie po domkach
Wspinaczki po budynkach
Latanie Samolotem:
Lot Helikopterem
Lot Samolotem
Lot Na Wodzie
Lot Hydr?
Lot Andromed?
Event: Ka?dy administrator mo?e organizowa? Event
Lot na skrzydle, Ustawk? lub Wycieczk?,
Je?li Administrator ustawi Event na ekranie zostaje wy?wietlony TextDraw
w kt?rym przez jaki? czas gracze wpisuj?c komend? /Event i mog?
do??czy? do zabawy
Obiekty: Mapka posiada bardzo ciekawe oraz starannie wykonane obiekty,
Obiekty w LV , LS, SF ,LVLot ,SFLot ,LSLot, Pustynia
Spawny: G?ra, Wzg?rze, SfTunt Pla?a, Wi?zienie, ResBaza
Nowe Obiekty do Event?w z Tabelki oraz podstawowe z FullDM'u
og?lnie: 7987 Obiekt?w
Informacje: Z racji tej ze udost?pniam mapk? oraz obiekty za darmo zosta?a ona zabezpieczona,zabezpiecze? jest w zasadzie 4, nie s? ona najwy?szym poziomem zabezpiecze? GM'u a wr?cz bym powiedzia? ?e jest proste.
Oczywi?cie zdejmowanie zabezpieczenia b?dzie polega?o na usuni?ciu kilku linijek
Typ: Kicki, bind, warunek oraz niespodzianka
Pluginy: Lista plugin?w kt?re nale?y pobra? ~ Mysql
~ Sscanf
~ Streamer
~ Audio
ZABEZPIECZENIE:
Zabezpiecze? w mapce s? 4:
1. 6 kick?w
2. Bind
3. TextDraw
4. Warunek przy kompilowaniu
W zasadzie tylko dwa z tych zabezpiecze? b?d? uniemo?liwia?y
nam wej?cie na serwer, z kolejnymi dwoma b?dziemy mogli (ju?
porusza? si? po serwerze),
Uwaga: zabezpieczenia s? do usuni?cia i prosz? aby nie zwraca?
si? do mnie o pomoc w walce z nimi, s? one wprowadzone dla tego i?
mapka zosta?a wystawiona za darmo i tylko Ci co (cokolwiek) potrafi?
programowa? b?d? korzystali w pe?ni z mapki
PODZI?KOWANIA: Bardzo chcia?bym podzi?kowa? jednej osobie dzi?ki kt?rej w dniu dzisiejszym
(a nie p??niej) wystawiam mapk?, a jest to TwardyKS kt?ry pom?g? mi
przy stworzeniu obiekt?w.
Jego obiekty s? w: LV,LS,SF,Lotniska,ResBaza,Spawny
bez jego pomocy by?o by mi jeszcze trudniej i przede wszystkim gdybym mia?
d?uba? przy obiektowaniu miast trwa?o by to jeszcze d?u?ej
[color=yellow]Zako?czenie:[/color] My?l? ?e GM'si? spodoba poniewa? w?o?y?em w niego mas? pracy
a przede wszystkim ogromn? ilo?? mojego wolnego czasu
mam nadziej? ?e osi?gnie on jeszcze lepsze wyniki od poprzednich
wersji i b?dzie on na wielu serwerach, a je?li nie sam GM'a nawet jego
elementy prosz? o wspomnienie o mnie w autorach, poniewa?
my?l? ?e 1/100 os?b kt?ra w?o?y?a tyle pracy i tyle czasu w mapk?
nie wyda?a by jej za free, lecz Ja robi? to dla was poniewa?
programowanie w PAWNO to moje hobby i chc? ukaza? wszystkim
moje sporz?dzone prace.
Uwaga:
Je?li poradzisz sobie z Zabezpieczeniami w mapce ZABRANIAM pod ?adnym pozorem jej udsot?pnia? i nie wstawia? linku do Downloadu - poniewa? zabezpieczenie zosta?o wprowadzone bo mapka zosta?a udost?pniona w wersji Darmowej - je?li to zrobisz zostanie wys?a?y Raport
INFORMACJA
W temacie nie zosta?y zawarte WSZYSTKIE informacje o mapie - poniewa? nie dopu?ci?a mnie "maksymalna ilo?? Liter" w tenacie - tak wi?c je?li czego? brakuje i nie zosta?o napisane "a wiem ?e nie to z g?ry przepraszam"
A je?eli post si? spodoba? prosz? o (oczywi?cie nie wymuszam Piwek)
Ostatnio zmieniony przez DrShadow 2015-02-02, 15:28, w całości zmieniany 1 raz
JEZU ta mapka zabi?a ca?y system - my?la?em ?e nie b?dzie to co? takiego - po prostu SZOK ze zwyk?ego FullDM zrobi? takie CO? - Obiekty s? ?wietne - nie spodziewa?em si? a? takiej metamorfozy ca?kiem inna mapka ni? tamte stare wersje - cudo
Ciekawe ile ma bug?w.
No ale bardzo pomys?owe wykonanie.
W kolejnej wersjii najlepiej jakby? si? skupi? tylko na zabezpieczeniach naprawianiu bug?w.
?eby by? chocia? jeden taki gamemod kt?ry ma wszystko sprawne
Dam piwo
ToS ju? dano upad? i ?ladu po nim nie ma a Ja nie widz? podobiestwa to tosa
nie wiem gdzie ty to widzisz - jeste? chyba przewra?liwiony na punkcie theotherside i przemawiaj? przez ciebie kompleksy bo zazdro?cisz ?e ty takiej mapy nie zrobi?e?
Prosz? do mnie nie pisa? w sprawach: 1.Zdejmowania zabezpieczenia z Mapki 2.O Danie plugin?w 3.O zainstalowaniu i uruchomieniu jej na Hostingu
Tak jak pisa?em w temacie mapki wyda?em j? za darmo a co niekt?rym jest wci?? ma?o i jeszcze chcieli by abym na gotowe gra? wam mapk? - BEZ PRZESADY - wyda?em mapk? za damo a reszta nale?y do was - je?li chcecie pisa? do mnie z powy?ej wymienionymi tematami nie macie co liczy? na odpowied?
INFO Prosz? nie zrozumie? mnie ?le, wyda?em mapk? darmo i Aktualizacja plugin?w oraz usuni?cie zabezpiecze? jest zabezpieczeniem przed pirwszymi lepszymi osobami kt?re nie potrafi? programowa? w programie PAWN - b?d? z niej korzysta?y osoby kt?re chod? odrobin? potrafi? cokolwiek zrobi? a Ci kt?rzy maj? ZEROWE umiej?tno?ci nie b?d? z mapki korzysta?
Pozdrawiam
A je?eli post si? spodoba? prosz? o (oczywi?cie nie wymuszam Piwek)
Ostatnio zmieniony przez DrShadow 2015-02-02, 15:30, w całości zmieniany 1 raz
Ok,poradzi?em sobie z tymi zabezpieczeniami.Ale mam inny problem,jak tylko wejd? na serwer i pojawia si? ta kamerka to co kilka sec si? restartuje.W czym mo?e by? problem? Czy to czasem nie jest jeszcze jaki? kick?