Je?li dobrze my?l?, to podajesz z?y warunek w ifach.
Sprawdzasz czy ranga gracza jest wi?ksza lub r?wna od 1 i wtedy wyrzucasz gracza z pojazdu. Na logik? powinno si? robi?, ?e je?eli ranga wynosi 0 - to go wyrzucasz.
Wi?c zamiast:
Spr?buj zrobi?:
Oczywi?cie je?li przypisujesz graczom "rang? 0", gdy nie s? w wybranej frakcji.
Dodajesz kogo? do frakcji Policja to nadajesz mu zmienn? Policjant na true, potem przy wej?ciu do pojazd?w o okre?lonym ID sprawdza czy zmienna to true czy false, je?li false to wywala gracza z pojazdu.
Nie dzia?a mam errory a na serwie mam takie rangi:
I chc? ?eby gdy do pojazdu policji o ID 159 wejdzie inna ranga ni? policja gracza wywali z pojazdu a na chacie pisz? nie pracujesz w policji.
Kto? pomo?e?
A je?eli chodzi o tw?j kod to s? 4 errory mianowicie:
Ale jak masz przyznawane te "rangi"? Dodajesz komu? np. Policjanta to zmienia mu si? Gracz[playerid][RangaPolicja] na 1 czy jak?
W og?le te zmienne masz popieprzone - nie lepiej i ?atwiej zmieni? tak jak Ci pokaza?em jedn? rang? i zobaczy? czy tak dzia?a, a je?li dzia?a to zrobi? analogicznie do tego reszt??
Wi?c tak oto pojazdy ich id oraz frakcja w jakiej maj? by?:
ID pojazd?w: 544,407 - Frakcja Stra? Po?arna:
if(Gracz[playerid][RangaStraz] >= 1)
ID Pojazd?w: 416,563 - Frakcja Pogotowie:
if(Gracz[playerid][RangaPogotowie] >= 1)
ID Pojazd?w: 574,552,525 - Frakcja Pomoc Drogowa:
if(Gracz[playerid][RangaPomocDrogowa] >= 1)
ID Pojazd?w: 497,528,596,597,598,599,601, - Frakcja Policja:
if(Gracz[playerid][RangaPolicja] >= 1)
Je?eli mog? ci? prosi? b?d? bardzo wdzi?czny za kod oczywi?cie je?eli masz czas na pomoc mi z tymi rangami.Jednak licz? ,?e dasz rad? pozdrawiam serdecznie!
Wi?c tak oto pojazdy ich id oraz frakcja w jakiej maj? by?:
ID pojazd?w: 544,407 - Frakcja Stra? Po?arna:
if(Gracz[playerid][RangaStraz] >= 1)
ID Pojazd?w: 416,563 - Frakcja Pogotowie:
if(Gracz[playerid][RangaPogotowie] >= 1)
ID Pojazd?w: 574,552,525 - Frakcja Pomoc Drogowa:
if(Gracz[playerid][RangaPomocDrogowa] >= 1)
ID Pojazd?w: 497,528,596,597,598,599,601, - Frakcja Policja:
if(Gracz[playerid][RangaPolicja] >= 1)
Je?eli mog? ci? prosi? b?d? bardzo wdzi?czny za kod oczywi?cie je?eli masz czas na pomoc mi z tymi rangami.Jednak licz? ,?e dasz rad? pozdrawiam serdecznie!
Podaj w ten spos?b - tylko swoje pojazdy all frakcji, i w jakim zapisie masz pliki.
Doba ju? wielkie dzi?ki ale ju? sobie sam poradzi?em.Ale mimo wszystko ogromne dzi?ki za po?wi?cony czas!
A tak jeszcze zapytam nie znasz czego? (kodu) kt?ry umo?liwi mojemu gm anty respawn aut? czyli ?e tam gdzie gracz zostawi pojazd on po prostu za kilka sek nie zniknie da? by? rade mi z tym pom?c ?
Doba ju? wielkie dzi?ki ale ju? sobie sam poradzi?em.Ale mimo wszystko ogromne dzi?ki za po?wi?cony czas!
A tak jeszcze zapytam nie znasz czego? (kodu) kt?ry umo?liwi mojemu gm anty respawn aut? czyli ?e tam gdzie gracz zostawi pojazd on po prostu za kilka sek nie zniknie da? by? rade mi z tym pom?c ?
I czy to oznacza ,?e ten pojazd zostanie ju? tam na zawsze czyli nie zrespawnuje si? wog?le czy te 999999 to czas po jakim si? zrespawnuje?
Tak to jest czas zw?oki odrodzenia si? pojazdu do wcze?niej zapisanej pozycji. Natomiast pojazdy kt?re maj? definicj? odrodzenia 99999999999999999999999 pewnie kiedy? wr?c? na zapisan? pozycj?, aczkolwiek przy ponownym uruchomieniu, restarcie serwera b?d? znajdowa? si? na swojej zapisanej pozycji.
Respawn jest liczony w milisekundach od ostatniego uzycia.
Wystarcza proste obliczenia na czasie. Przykladowo 30 minut:
30*60*1000 - 30 minut razy 60 sekund razy 1000 milisekund.