Witam, mia? bym pytanie do was, a mianowicie czy pomogli by?cie mi wykona? funkcje tak? kt?ra by sprawdza?a jaki dzie? b?dzie za 31 dni, mam funkcje kt?ra sprawdza jaki jest (dzie?/miesi?c/rok) oraz ( godzina/minuta/sek )
pr?bowa?em ju? przerobi? t? funkcje lecz gdy dodaje 31 dni to nie zmienia miesi?ca
To jest wyj?tkowo trudne do zrobienia i zaryzykuj? stwierdzenie, ?e nie zrobisz tego - ja bym te? nie zrobi?. Ilo?? wyjatk?w kt?re trzeba tu uwzgl?dni? jest przera?aj?ca.
Zamiast tego proponuj? Ci skorzysta? np. z bazy danych i wykona? w niej takie zapytanie:
Prawdopodobnie da si? to zrobi? te? w sqlite, kt?re masz pod rek? w MTA.
Tw?j kod nie jest prawid?owy, nie uwzgl?dnia chocia?by lat przest?pnych, sekund przest?pnych, miesi?cy o ilo?ci dni mniejszej ni? 31, stref czasowych, czasu letniego/zimowego i wielu, wielu innych wyj?tk?w.
Samodzielne programowanie tego jest naprawd? bezcelowe je?li zale?y Ci na precyzyjnym wyliczeniu.