|
Wysłany: 2013-07-07, 18:58
|
|
Carlli

Piwa: 2486
|
|
|
|
Rockstar pod d?ugiej przerwie bez informowania nas o informacjach z Grand Theft Auto V postanowi? odpowiada? na pytania fan?w.
1. “Czy kiedykolwiek zobaczymy gameplay z GTA V” – @ASTR4Lx
Tak. Wkr?tce (lub nie, je?li nie chcesz go ogl?da? przed premier?). Pierwszy oficjalny gameplay video b?dzie dost?pny ju? niebawem.
2.“W jakim stopniu pojazdy, oraz bro? b?d? mog?y by? modyfikowane” – @kieranmgklaceup
Nie zdradzaj?c szczeg???w, mo?na powiedzie? ?e w du?ym stopniu b?dzie mo?na modyfikowa? bro?, oraz pojazdy. Wi?cej informacji na ten temat wkr?tce.
3.“Mam nadziej? ?e wyda t? gr? 17 wrze?nia. Nadziej?, ?e nic nie zostanie op??nione ponownie"-. Creed_20103
Nie masz si? czym martwi?. GTA V b?dzie dost?pne 17 wrze?nia na konsol? Xbox 360, oraz Playstation 3.
4."Wi?c mo?na prze??cza? si? pomi?dzy bohaterami? Pomi?dzy Trevorem, Franklinem i Michaelem - mo?na gra? ka?dym z nich? Ka?dy ma swoje misje?" - @GTAVISBEST
"Jak zmiana bohater?w wygl?da podczas misji?" - HIBMFL
"Trzeba zmienia? si? pomi?dzy bohaterami bez przerwy?" - killer772
Michael, Franklin i Trevor maj? swoje odr?bne ?ycie, z w?asn? grupk? przyjaci?? i znajomych i nawet swoje sposoby na sp?dzanie wolnego czasu. Kiedy aktualnie nie wykonujesz misji mo?esz swobodnie si? prze??cza? pomi?dzy nimi w czasie rzeczywistym aby zobaczy? czym si? aktualnie zajmuj?. I dlatego ?e maj? swoje w?asne harmonogramy, nigdy nie wiadomo co mog? robi? - mo?esz zasta? Michaela w ?rodku awantury domowej, przerwa? Franklinowi rozmow? z panienkami lub Trevora ?ami?cego prawo - albo cokolwiek innego co wykonuj? w wolnym czasie. Jak i gdzie prze??czysz si? pomi?dzy nimi zale?y tylko i wy??cznie od ciebie. Ponadtwo ka?dy z ch?opak?w ma swoje misje i zadania poboczne. Nie b?dzie czasu w misji kiedy b?dziesz gra? jedn? postaci? czy dw?jk? z nich i czasami wszystkimi. Zawsze b?dziesz w stanie prze??cza? si? mi?dzy nimi w po?owie akcji. Poza misjami to zale?y od ciebie. Mo?esz gra? jednym charakterem na jego w?asn? r?k? lub spotyka? si? w dw?jk? lub z pozosta?? dw?jk? albo mo?esz prze??cza? si? pomi?dzy nimi wszystkimi.
5. "Hej Rockstar, jestem ciekawy tego czy GTA V trafi na PC."– received via Mouthoff
Zapewne to pytanie by?o poruszane wcze?niej, ale czy GTA V wyjdzie na konsole nowej generacji?" @ Tomtoon2010
Jedyne wersje kt?re s? oficjalnie zapowiedziane to te na Xbox 360 i PS3, kt?rych premiera b?dzie mia?a miejsce 17 wrze?nia. Teraz nie mamy nic do powiedzenia na temat wersji next genowej oraz wersji PC. Aktualnie koncentrujemy si? tylko na dostarczaniu jak najwi?kszych wra?e? na konsolach tej generacji.
6. "Kiedy b?de gra? Trevorem mog? zobaczy? na pomniejszonym zbli?eniu gdzie jest Michael i potem p?j?? go zabi? wci?? graj?c jako Trevor? #GTAV" - @GTALAD4EVA
W otwartym ?wiecie bohaterowie maj? ?y? w?asnym bie??cym i nieprzewidywalnym ?yciem osobistym wi?c zrozumia?e, ?e nie zawsze ?atwo b?dzie mo?na ?ledzi? jednego z nich w ogromnym Los Santos lub w innych miastach rozsianych w Blaine County w danej chwili, ale b?dziesz w stanie ich znale??. Gdy ich znajdziesz (lub po prostu zadzwonisz i zaaran?ujesz spotkanie) na pewno b?dziesz m?g? si? z nimi spotka?, dra?ni? si? z nimi - to zale?y tylko od ciebie, i r?wnie? ich atakowa? ale nie w takim stopniu aby ich zabi?. Ca?a tr?jka ma moc szybkiego odzyskiwania zdrowia. Gra jest oparta na grze wszystkimi splecionymi opowie?ciami trojga bohater?w, a nie og?lnie, wymiennymi ?cie?kami fabu?y wi?c zabijanie g??wnej postaci w ten spos?b mija si? z sensem. Je?li gracz jest wystarczaj?co zdeterminowany, znajdzie spos?b aby powa?nie zrani? charakter i prze??czenie si? do tego charakteru spowoduje umieszczenie w szpitalu i kontynuowanie gry gdzie zosta?a przerwana.
7. "Witam, zauwa?y?em ?e Edycja Specjalna GTA V zawiera du?y "plan" mapy. Zastanawiam si? czy Edycja Standardowa GTA V b?dzie zawiera? tradycyjn? sk?adan? papierow? map? kt?ra, o ile si? nie myl?, zawsze by?a do??czana do GTA IV" - otrzymano drog? mailow? mouthoff@
"Czy plakat GTA V b?dzie do??czony kiedy zakupi? gr??" - @ny718kid
Jak we wszystkich poprzednich produkcjach Grand Theft Auto, zrobili?my krok do lepszej nawigacji po mie?cie do??czaj?c do gry map?. We wszystkich wersjach GTA IV p?ycie z gr? b?dzie towarzyszy? mapa ze wszystkimi szczeg??ami kt?re gracz potrzebuje do nawigacji po ?wiecie. Jedn? du?? zmian? jednak w tej grze jest wielko?? ?wiata, stworzyli?my dwustronn? map? o charakterze plakatu aby upewni?? si? ?e wszystkie informacje kt?re b?d? gracze potrzebowa? do odkrywania i eksplorowania ?wiata si? na niej znajduj?. Mapa planu miasta w innych edycjach nie zawiera tych dodatkowych informacji i tajemnic.
8. "Drogi Rockstar, ile p?yt b?dzie zawiera? gra na Xboxa360 i na PS3? Pytam poniewa? chce wiedzie? ile p?yt musz? zainstalowa? na dysk twardy konsoli" - cj67890
Cze?? , tak jak powiedzieli?cie GTA V b?dzie najwi?ksz? gr? jak? Rockstar kiedykolwiek stworzy?, normalnie w rozmiarze powinno te? tak by?. Wi?c jak rozwi??ecie problem z limitem p?yt na Xboxa360? Mam na my?li ?e GTA V b?dzie mie? kilka p?yt (na Xbox 360)?" - youtubos
Czy je?li zainstalujemy GTA V na Xboxa360 b?dziemy musieli umieszcza? inne p?yty w nap?dzie czy raczej nie?" - Persian-boy1995
Grand Theft Auto V jest najwi?ksz? i najbardziej abitn? gr? jak? kiedykolwiek stworzyli?my i wykorzystuje ka?d? uncj? mocy obliczeniowej dost?pnej w obecnej generacji konsol. W celu zapewnienia mo?liwie najlepszych do?wiadcze? dla tak masowego ?wiata i szczeg??owo?ci, gra b?dzie wymaga?a zainstalowania zar?wno na Xboxie360 jak i na PlayStation3. Na Xboxa360 GTAV trafi na dw?ch p?ytach, P?yta numer 1 b?dzie wykorzystana do jednorazowej obowi?zkowej instalacji i p?yty numer 2 wykorzystywanej do grania w gr?. Po instalacji gracze b?d? mogli cieszy si? zar?wno z Grand Theft Auto V jak i z Grand Theft Auto Online bez konieczno?ci prze??czania p?yt.
Wst?pna instalacja b?dzie wymaga?a na Xboxie360 twardego dysku lub zewn?trznego dysku flash USB 16GB z conajmniej 8GB wolnego miejsca. W przypadku korzystania z dysku flash USB musi by? to przynajmniej USB 2.0 z minimum 15MB/s pr?dko?ci? odczytu i sformatowane dla u?ytku pod konsol?. Nowy dysk flash USB jest zalecany w celu zapewnienia optymalnej wydajno?ci. Na PS3 gra wyl?duje na jednej p?ycie i zainstaluje zawarto?? zaraz po wprowadzeniu p?yty do nap?du. Instalacja zajmie mniej wi?cej 8GB i gracze b?d? mogli przyst?pi? do gry zaraz po tym jak instalacja zostanie zako?czona.
9. "Kiedy otrzymamy informacje na temat multiplayera?" - @camronbnl3
Spodziewajcie si? wkr?tce pierwszych szczeg???w - nazwali?my to Grand Theft Auto Online i jeste?my podekscytowani aby ods?oni? wam r?bek tajemnicy gdzie? w okresie letnim.
10. "Czysta gra multiplayer w GTA IV jest naprawd? trudna do zastania w dzisiejszych czasach. Przez czyst? mam na my?li czyst?, dobr? zabaw?. Za ka?dym razem jak do??czam do gry to jest albo zmodowana albo shackowana. Kiedy stworz? niestandardow? rozgrywk?, do??czaj? jakie? pryki i rujnuj? ca?? zabaw?. Nie mog? ich wywali? p?ki wszyscy nie zag?osuj?. Zr?bcie co? z tym w GTA V, Rockstar." - otrzymano za po?rednictwem mouthoff@ - @camronbnl3
Odk?d GTA IV zosta?o wydane, kontynuowali?my w polepszaniu w coraz to lepsze i silniejsze metody do wychwytywania oszustw i ich zapobiegania dla ka?dej w naszych grach. Chocia? mamy jeszcze ujawni? jakie konkretne ?rodki zapobiegawcze oszustwom zaplanowali?my dla GTA V, jeste?my skupieni na tworzeniu poziomu rozgrywki jak i czerpania frajdy (i czystej gry jak m?wisz) i do?wiadczenia jak to tylko mo?liwe dla ka?dego. Zawsze znajd? si? ludzie kt?rzy chc? oszukiwa? ale b?dziemy robi? co tylko w naszej mocy aby go zatrzyma?. Sp?dzili?my wiele czasu i wysi?ku tworz?c niesamowite do?wiadczenie Online i w?a?ciwe wsparcie jest cz??ci? tego pakietu.
11. "Witam Rockstar, mam pytanie: jaka b?dzie r??nica pomi?dzy wersj? gry na Xboxa60 a PS3?" - otrzymano za po?rednictwem mouthoff@
Gracze mog? spodziewa? si? tego samego do?wiadczenia rozgrywki na Xboxie360 jak i na PS3, poniewa? obie wersje gry by?y opracowywane r?wnolegle. Podobnie jak we wszystkich naszych grach, zaufanie kt?re jeste?my zobowi?zani tworzy?, GTA V wygl?da i dzia?a tak wspaniale jak to tylko mo?liwe bez wzgl?du na to czy grasz na PS3 czy Xboxie360, i jeste?my podekscytowani aby gracze obu platform do?wiadczyli tego samego w GTA V we wrze?niu tego roku. Spodziewamy si? ?e wszystkie r??nice wizualne s? zupe?nie nieistotne.
12. "Wyczuwam op??nienie w terminie" - SanViceCity
"Mam nadziej? ?e wyda gr? 17 wrze?nia. Mam nadzieje ?e nie b?dzie ponownego op??nienia." - creed_20103
Nie ma si? czym martwi? wi?c nie jeste?my pewni co wyczuwasz! GTA V b?dzie dost?pne na PS3 i Xboxa360 17 wrze?nia.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-07, 20:34
|
|
naimad424
Damian

Piwa: 3508
|
|
|
|
i tak wiem ?e wersja PC tak?e b?dzie, 17 wrze?nia na konsole, a nie jest powiedziane ?e po jakim? czasie nie wyjdzie wersja Pc.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-07, 22:02
|
|
Carlli

|
|
|
|
naimad424, r?wnie? chcia? bym by Grand Theft Auto V by?o na PC poniewa? lepiej mi si? gra na komputerze, lecz jak wyjdzie tylko na konsole to narzeka? tez nie b?d?.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-17, 01:48
|
|
CTPX

Nick w MP: CTPX
|
|
|
|
A ja dalej b?d? brn?? w pytania dot. wersji PC'towej gry. Wiem, ?e jak na razie podane s? konkretne daty wydania owego tytu?u tylko na XBOX'a 360 oraz PS3, ale mnie ciekawi? wymagania sprz?towe jakie zostan? postawione przed nami. Tak w?a?ciwie to nie chcia?bym otrzyma? tutaj konkretnej odpowiedzi, a poruszy? bardziej dyskusj? na temat wymaga? sprz?towych na komputery PC bo te, przynajmniej po trailerach wydaj? si? by? dosy? wyg?rowane. Szczeg??owo chcia?bym poruszy? tutaj kwesti? kart graficznych. Nie ukrywam, ?e planuj? zmian? jednostki specjalnie na premier? gry i chcia?bym j? zmaksowa? graficznie tak abym m?g? uzyska? sto procent obrazu. Zastanawiam si? nad tymi kartami graficznymi : http://www.morele.net/kar...c2-4gd5-519099/ || http://www.morele.net/kar...673-kr-506825/. Moje pytanie, kt?re pojawia si? tutaj to czy waszym zdaniem na w/w kartach komputer "uci?gnie" mi gr? na maksymalnych ustawieniach ? Co my?licie na ten temat ? Jestem cholernie ciekawy i dlatego pozwoli?em sobie napisa? taki post. Czekam na wasze opini? i posty
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-17, 07:58
|
|
KukiX

Piwa: 17560
|
|
|
|
CTPX, jednego mo?esz by? pewien.
Nie b?d? to du?e wi?ksze wymagania od GTA IV chyba ?e na PC ulepsz? grafik?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-17, 09:31
|
|
Carlli

|
|
|
|
CTPX, odbieramy troch? od tematu GTA V, ale ok moim zdaniem to zap?acisz i to grubo kupuj?c GTX670, poniewa? za oko?o 1000 z? kupisz GTX660Ti te karty r??ni? si? praktycznie tylko cen?. Gdy j? kupowa?em PC tez by?em zainteresowany 670 ale mi?y pan podpowiedzia? ?e nie ma sensu wydawa? tych 500 z? wi?cej jak i tak du?ej r??nicy nie b?dzie to lepiej ju? dop?aci? i kup sobie GTX680.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-17, 19:33
|
|
CTPX

Nick w MP: CTPX
|
|
|
|
Carlli, te twoje zaproponowane maj? mniejsz? szyn? danych, a co za tym idzie s? wolniejsze. M?j bud?et pozwoli mi na karty, kt?re wymieni?em ja dlatego wol? kupi? tak? GTX 670 4 GB Overclocked+ i mie? spok?j na par? lat ni? za dwa lata wymienia? znowu kart? i p?aci? po raz kolejny grubo ponad tysi?c z?otych. Poza tym nie chce kupowa? 680 bo 670 4GB mo?na spokojnie podkr?ci? tak, ?e 680 k?adzie na kolana. S?owem podsumowania - te GTX'y waszym zdaniem starcz?, ?eby zmaksowa? gr? w rozdzielczo?ci FullHD ?
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2013-07-17, 20:08
|
|
Carlli