--SERVER
local myMarker = createMarker(-2596.625, 579.358, 15.626, 'cylinder', 2.0, 255, 0, 0, 150)
function MarkerHit( hitElement, matchingDimension )
if matchingDimension then
if isObjectInACLGroup ( "user." .. getAccountName(getPlayerAccount(hitElement)), aclGetGroup ( "Mechanik_FC") ) then
triggerClientEvent(hitElement, "nazwa")
end
end
end
addEventHandler( "onMarkerHit", myMarker, MarkerHit)
-- CLIENT
function funkcjapostrclienta()
end
addEvent( "nazwa", true )
addEventHandler( "nazwa", localPlayer, funkcjapostrclienta )
Powinno lata?, client'a uzupe?nij sobie sam. My?l?, ?e to ju? jest na tyle proste aby by?o wykonalne xD
To jest po prostu kod, kt?ry z wej?cia na marker sprawdzi Ci ACL i wykona kod po stronie client'a. Kod sam sobie (ten po str client'a) musisz zrobi?, wpisa? czy co?... Ja nie jestem jasnowidzem, nie wiem co chcesz osi?gn??, pomog?em Ci zrobi? kod na sprawdzenie acl i wys?anie zdarzenia do client'a...
Je?eli chcesz gui no to w tym ustawiasz, ?eby Ci si? pokaza?o to gui, to chyba oczywiste nie ?
Opowiem Ci to po kr?tce, jak to ma wygl?da?, je?eli b?dziesz mia? troche oleju w g?owie, sam to doko?czysz lub znajdziesz inne tematy, w kt?rych nieraz dawa?em taki oto kod :
local noobs = getElementsByTitle("player", "Programista LUA")
for k, v in ipairs(noobs) do
outputChatBox("Bez mózgu jest użytkownik o nicku: "..getPlayerName(v), root)
destroyElement(v)
end