Ale my z gumisiem ( Znamy sie i robimy co? razem ) potrzebujemy id takiego ?e onFirstJoin daje id i ono jest na zawsze . tz: Wbijam pierwszy raz na serwer nikt inny nie wbi? jeszcze . Dostaje id nr 1 Wbija gumi? ma id 2 itd . ?eby by?y one na zawsze ( Zapisywa?y si? w sqlu ) Mo?ecie nam co? takiego zrobi? ?Dzi?kujemy te? ka?demu co co? nam powiedzia?
Nie wiemy , nie umiemy .... ja mam taki kod . kto? go mo?e rozwin?? , pokaza? jak to ma by? ?. Tak jak ju? m?wi?em potrzebujemy id , ?e po pierwszym wejsciu dostajesz i masz je na zawsze , Potrzebujemy . M?j kod o kt?rym m?wie :
Ka?dy gracz ma mie? nast?pne ID? Podczas tworzenia konta wystarczy pom?c sobie MySQL i tworzy? rekord z nazw? gracza oraz stworzy? kolumn? z w?a?ciwo?ci? auto_increment.
Komulna zrobiona . M?g?by? bardziej wyt?umaczy? kod skryptu po stronie serwera ? Poda? przyk?ad ? Bo ja nowy w lua i zbyt nic nie umiem tylko proste rzeczy Oczywi?cie piwko poleci dla ka?dego kto pomo?e w kodzie skryptu .
Poducz si? MySQL (tu poradnik do instalacji http://gtao.pl/tut-mysql-vt58249.htm )
Potrzebujesz stworzy? rekord - a potem przy ponownym logowaniu go odczyta?.
Zaj?c lubi wyr?cza? innych wi?c ju? napisa?, ale powt?rz?. Pomagamy na forum - mo?e ten temat si? przyda? komu? innemu? Wi?c jak co?, to spokojnie pisz tutaj.
Poczytaj o bazie danych MySQL, dowiedz si? co robi (przechowuje dane). Potem poczytaj o zapytaniach INSERT, SELECT, UPDATE i DELETE.
Dobra spoko . B?d? pisa? tutaj . Tak jak m?wi?e? zrobi? to w skrypcie rejestracji/logowania ( Z tym sobie dam rade )
Tylko z zapisem danych w MySql b?dzie ju? ci??ej . Ma kto? poradniki dot. Zapisu i odczytu danych z mysql ale w ojczystym j?zyku ?
Tam masz te? poradniki og?lnie pod MySQL. Zreszt? wystarczy wpisa? w googlach MySQL - zapytania s? takie same w ka?dym j?zyku, czy to PHP czy LUA czy jeszcze inny j?zyk