Siemka. Mam pytanie jak zrobi? czat w gui mi?dzy 2 graczami. Jest to dialog INPUT i jak gracz wy?le jaka? wiadomo?? to ona mu si? wy?wietla w tym gui. Jak nie rozumiecie o co chodzi to tu macie filmik:
Na prawde trudne zrobi? komende /pw nick/idgracza, zapisa? id do zmiennej, po czym pokaza? graczu GUI i przes?a? tekst z inputtext? Nie roz?mieszaj mnie Panie supporterze.
Napisane na kolanie w 5 minut, jak nie dzia?a to masz problem. Jak chcesz ?ebym napisa? Ci komend? w formacie strcmp, to masz kolejny problem. Jak masz co? jeszcze, to masz wi?cej problem?w.
CMD:pw(playerid, params[])
{
new id;
sscanf(params, "u", id);
if(id == INVALID_PLAYER_ID) return SendClientMessage(playerid,0,"Podano z?ego gracza"), 0;
chatty[playerid] = id;
ShowPlayerDialog(playerid, 666, DIALOG_STYLE_INPUT, "PW", "Piszesz wiadomo?? do ?miecia o jakim? id", "Wyslij", "S p i e r d a l a j");
return 1;
}
Napisane na kolanie w 5 minut, jak nie dzia?a to masz problem. Jak chcesz ?ebym napisa? Ci komend? w formacie strcmp, to masz kolejny problem. Jak masz co? jeszcze, to masz wi?cej problem?w.
Zr?b jeszcze wi?cej temat?w.
Ja Ci powiem tak, najpierw naucz si? kultury a potem pomagaj. W ka?dym twoim kodzie jest albo s********j albo co? innego..
Dla takiego grzyba, ?eby nie ***** si? z "dodatkowymi" parametrami params
Podczas sscanfa r?wnie? bawisz si? z "dodatkowymi" parametrami params, po drugie je?eli kto? nie u?ywa sscanfa, to nie b?dzie specjalnie go pobiera? na jedn? komend?.
Dla takiego grzyba, ?eby nie ***** si? z "dodatkowymi" parametrami params
Podczas sscanfa r?wnie? bawisz si? z "dodatkowymi" parametrami params, po drugie je?eli kto? nie u?ywa sscanfa, to nie b?dzie specjalnie go pobiera? na jedn? komend?.
najpierw naucz si? kultury a potem pomagaj
Ka?dy pomaga na sw?j spos?b
@Combacior:
#1 -> sscanf jest szybszy od podstawowego shitsu.
#2 -> No niech ?ci?gn?. Mo?e w ko?cu zobacz? co dobre, a nie bed? pisa? komendy po 50 linijek w strcmp.
@Kopcioo:
#1 -> Beka z Ciebie gimbie. Ka?dy pisze kod wed?ug w?asnego uznania, wa?ne ?e jest sprawny. Co, mo?e mi jeszcze zabronisz pisa? kod wedle w?asnej zdobytej wiedzy? Je?li Ci przeszkadza to, ?e nios? Ci pomoc, to rzeczywi?cie dziwnie w tej Polsce si? porobi?o ostatnimi latami. "Za dobrze w dupce" jak to powiadaj?.
Pewnie i tak, ale na d?u?szych komendach, a nie na jednym parametrze. Dla por?wnanie zrobi?em testow? komend? i por?wna?em obydwa wyniki w GetTickCount - w strval i sscanfie wyszed? wynik 0, wi?c s? dwie mo?liwo?ci: co? w kodzie pomiesza?em, lub jeden argument nie ma wp?ywu na szybko??.