Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2012-03-26, 13:29

Kurio

Na forum: 5512 dni

Piwa: 17

Respekt: 76,3

Witam, czy wie kto? mo?e, jak zrobi? tak? funkcj?
Attach3DTextLabelToObject ?

Pr?bowa?em robi? r??nymi sposobami, ale mi nie wychodzi, wi?c
prosz? o pomoc ;)
Stawiam zimne browarki ;) :piwo:

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2012-03-26, 21:34

Inferno

PAWNER

Na forum: 5680 dni
Nick w MP: Inferno

Piwa: 8537

Respekt: 271,7
Respekt: 271,7Respekt: 271,7Respekt: 271,7

Kurio, nie mo?na czego? takiego zrobi?. Mo?esz ostatecznie pobiera? pozycj? obiektu w timerze i ustawia? w niej obiekt odpowiednio.

Funkcja Attach3DTextLabelToObject zosta?a zg?oszona w propozycjach wi?c my?l? ?e dodadz? :P

Podpis
NIE POMAGAM NA GG! NIE PISAĆ W TYCH SPRAWACH GDYŻ OD RAZU BLOKUJĘ

Wysłany: 2012-03-27, 06:55

CRX

Na forum: 5671 dni

Piwa: 106

Respekt: 51,6

Ostrzeżeń: 60%
A to problem jest wzi?? koordy obiektu i da? CreateLabel?

Wysłany: 2012-03-27, 08:26

karol170396

Na forum: 5643 dni
Nick w MP: Journey

Piwa: 1520

Respekt: -126,9

Ostrzeżeń: 100%
A je?eli obiekt si? rusza? :p

Podpis
"MłoteK" napisał/a:

Zając, idź kicać gdzie indziej, może w teletubisiach się miejsca zwolnią.
"zajacp1" napisał/a:

Wiele dzieci, które mi zazdroszczą, że mi się powodzi crashują mi serwer
Królik, Ty nigdy nie dorośniesz.

Wysłany: 2012-03-29, 16:08

Kurio

CRX nie zab?ysn??e?... od?wie?enie 3dtext'u nie ma od?wie?enia przecie? jego kord?w tylko jego tre?ci, a od?wie?enie takie aby zmienia?y si? kordy, to trzeba 3dtext usun??, postawi? nowy z nowymi kordami i go usun?? i postawi? nowy z nowymi kordami itd. w k??ko

Rozmy?la?em teraz po waszych postach, i nawet jakbym tworzy? i usuwa? i tworzy? na nowo z nowymi kordami 3dtext, to by?oby to du?e obci??enie..

powiedzmy 10 takich obiekt?w - kt?re ruszaj? si? p?ynnie - wi?c aby by?o p?ynnie przesuwaj?ce si? 3dtexty to trzeba da? timmer kt?ry b?dzie si? szybko powtarza?
albo np. chyba w onplayerupdate -
a to chyba nie jest zbyt zdrowe dla serwera? 10 3dtext?w, dodawaj 3d text, po czym go usu? po chwili i dodaj nowy z nowymi kordami?

Nie wiem czy kto? zrozumia? o co mi chodzi, ale chyba innego wyj?cia nie ma,
a je?eli si? myl? to prosz? o naprowadzenie na w?a?ciw? drog? ;)

Wysłany: 2012-03-29, 21:00

CRX

"Kurio" napisał/a:

CRX nie zab?ysn??e?... od?wie?enie 3dtext'u nie ma od?wie?enia przecie? jego kord?w tylko jego tre?ci, a od?wie?enie takie aby zmienia?y si? kordy, to trzeba 3dtext usun??, postawi? nowy z nowymi kordami i go usun?? i postawi? nowy z nowymi kordami itd. w k??ko

Rozmy?la?em teraz po waszych postach, i nawet jakbym tworzy? i usuwa? i tworzy? na nowo z nowymi kordami 3dtext, to by?oby to du?e obci??enie..

powiedzmy 10 takich obiekt?w - kt?re ruszaj? si? p?ynnie - wi?c aby by?o p?ynnie przesuwaj?ce si? 3dtexty to trzeba da? timmer kt?ry b?dzie si? szybko powtarza?
albo np. chyba w onplayerupdate -
a to chyba nie jest zbyt zdrowe dla serwera? 10 3dtext?w, dodawaj 3d text, po czym go usu? po chwili i dodaj nowy z nowymi kordami?

Nie wiem czy kto? zrozumia? o co mi chodzi, ale chyba innego wyj?cia nie ma,
a je?eli si? myl? to prosz? o naprowadzenie na w?a?ciw? drog? ;)

OnPlayerUpdate?
Ty chyba cz?owieczku, nie wiesz jak dzia?a ten callback - jak 3/4 tego forum.
Co do Update3D, przecie? od?wie?am format, w kt?rym znajduj? si? koordy. Koordy = tre?? 3DLabel'a.

Wysłany: 2012-03-31, 10:07

Kurio

Zrobi?em taki test:

tworz? 3d text w pozycji gdzie ja jestem, tzn string podaje kordy w kt?rych jestem.
potem przechodz? 10 metr?w dalej i wpisuj? cmd aby si? od?wie?y? ten 3d text, i co?

oczywi?cie, kordy w 3d te?cie si? zmieniaj? a jakby inaczej, ale sam 3d text fizycznie si? nie przesunie na moj? now? pozycje...

a je?eli si? da, aby przesun?? si? na moj? now? pozycje - u?ywaj?c funkcji ja od?wie?enie 3dtextu to poka? cwaniaczku...

Bo widz? ?e cwaniakujesz jak c*** wie kto, nie wiedz?c nawet jaki efekt chce uzyska?.

3dtext kt?ry si? przemieszcza - rusza, a nie zmieniaj?ce si? w nim kordy, kt?re jak sam okre?li?e? s? tre?ci? tego 3dtextu - takie co? to mi nie jest potrzebne, wi?c albo jak masz co? ciekawego do dodania w tym temacie to powiedz, albo przesta? pieprzy? g?upoty, bo tylko wyzywasz ludzi kt?rzy serio chc? mi pom?c i upierasz si? przy swoim, gdzie nie masz racji i udajesz nie wiadomo kogo.

Wysłany: 2012-03-31, 12:36

CRX

"Kurio" napisał/a:

Zrobi?em taki test:

tworz? 3d text w pozycji gdzie ja jestem, tzn string podaje kordy w kt?rych jestem.
potem przechodz? 10 metr?w dalej i wpisuj? cmd aby si? od?wie?y? ten 3d text, i co?

oczywi?cie, kordy w 3d te?cie si? zmieniaj? a jakby inaczej, ale sam 3d text fizycznie si? nie przesunie na moj? now? pozycje...

a je?eli si? da, aby przesun?? si? na moj? now? pozycje - u?ywaj?c funkcji ja od?wie?enie 3dtextu to poka? cwaniaczku...

Bo widz? ?e cwaniakujesz jak c*** wie kto, nie wiedz?c nawet jaki efekt chce uzyska?.

3dtext kt?ry si? przemieszcza - rusza, a nie zmieniaj?ce si? w nim kordy, kt?re jak sam okre?li?e? s? tre?ci? tego 3dtextu - takie co? to mi nie jest potrzebne, wi?c albo jak masz co? ciekawego do dodania w tym temacie to powiedz, albo przesta? pieprzy? g?upoty, bo tylko wyzywasz ludzi kt?rzy serio chc? mi pom?c i upierasz si? przy swoim, gdzie nie masz racji i udajesz nie wiadomo kogo.

Moja wina, ?e nie potrafisz sprecyzowa? swojego problemu?
Nie ma innego wyj?cia, timer tworz?cy 3D, oraz w nim kt?ry usunie poprzedni 3D.

Wysłany: 2012-03-31, 12:41

Kurio

Cytat:

Witam, czy wie kto? mo?e, jak zrobi? tak? funkcj?
Attach3DTextLabelToObject ?

We? si? cz?owieku na g?owe lecz ;O

To jest niesprecyzowane pytanie? ?e chce aby 3dtext porusza? si? razem z obiektem? np. wind?...

i jeszcze si? k??ci? ?e usuwanie i dodawanie 3dtextu w timerze jest z?e,
zamiast pom?c to siejecie zam?t i wprowadzacie w b??d..

Poza tym czemu nie mog? tego zrobi? w OnPlayerUpdate? p?ynniej b?dzie si? ten 3dtext porusza? przynajmniej, jak ju? m?wicie ze nie 3/4 forum nie wie do czego ten callback s?u?y, to przynajmniej wyt?umacz a nie udajesz m?drego.

pawner od siedmiu bole?ci, kt?ry tylko hejtuje i udaje nie wiem kogo ;o

nie jestem jaki? super w pawno, dlatego prosz? o pomoc i staram si? sam rozumie? pewne rzeczy i chcia?bym aby kto? mi pom?g?, naprowadzi? albo wyprowadzi? z b??du, a nie hejtowa? ?e jestem debilem bo nie wiem do czego s?u?y onplayerupdate.

najlepiej jak kto? ma problem, to odpisa? mu: napraw to co jest z?e, albo dowiedz si? czego nie rozumiesz i problem rozwi?zany.

Wysłany: 2012-03-31, 15:43

Kurio

1. Pawner - nie ma takiego okre?lenia oficjalnie, ale w pewnym ?rodowisku mo?na si? tak do kogo? odnosi?.
2. OnPlayerUpdate - o co ci chodzi? zabronisz mi zrobi? w OnPlayerUpdate?
dla twojej informacji - ju? zrobi?em i op??nie? nie ma (pewnie to rozumiesz pod s?owem "lagi").
3. Pisane w nerwach na takiego kretyna jak ty, cz?owiek inteligentny si? domy?li o co chodzi, bo jest napisane w prost, ale taki kto? jak ty znajdzie dziur? w ca?ym.
4. Skoro tak ci? ura?a stwierdzenie PAWNO a nie PAWN, to miej te? pretensje
do administrator?w tego forum, ze kto? jest PAWNO MANIAKIEM
a nie PAWN MANIAKIEM.
5. "Gra? na lagach" - dziwne okre?lenie, bierzesz "lagi" a potem grasz? co? takiego jak drug'i?
6. Odbanowani - twoja grupa u?ytkownika m?wi sama za siebie, nie wiem po co i w jakim celu administracja podarowa?a Ci taki pi?kny prezent...
kto? jak jest debilem i zas?uguje na bana, to powinien go mie?.
7. Mog? tak w niesko?czono??, poniewa? jeste? wielkim nieogarem i twoje argumenty s? niczym, przypieprzasz si? do byle s??wka, zamiast m?wi? na temat i zmuszasz mnie abym zni?y? si? do twojego poziomu...
m?w o tym, ?e nie rozumiesz co oznacza przyczepienie 3dtextu do obiektu, nawet gdy kto? ju? wyja?ni? o co mi chodzi. Napisz o tym, ?e nie umiesz czyta? ze zrozumieniem i ?e nie potrafisz komu? pom?c tylko naje?d?asz na niego
za to ?e nie jest ?wietny w PAWN.
8. Skoro uwa?asz ?e niby to tak bardzo obci??y serwer, to udowodnij to jako?,
wykonaj jakie? obliczenia? kiedy? na tym (albo na innym) forum widzia?em jak
udowadniali ?e stosowanie innych, zamiennych funkcji wp?ywa lepiej na serwer, wi?c zamiast udawa? m?drego to poprzyj swoje tezy argumentami.
?e niby w ci?gu 3 sekund jak winda jedzie i m?j 3dtext razem z ni? si? porusza p?ynnie - dzi?ki temu callbackowi. i ?e tak bardzo zwiesi to serwer, ?e grac si? nie b?dzie da?o.

Tagi: przyczepienie :: 3dtextu :: obiektu
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi