Zmie? to MAX_PLAYERS w p?tli na GetMaxPlayers, bo dawanie MAX_PLAYERS w p?tli to jest najgorsze co mo?na zrobi?. Zreszt? najoptymalniej jest przy u?yciu foreach, ale nie b?d? Ci t?umaczy?.
Zmie? to MAX_PLAYERS w p?tli na GetMaxPlayers, bo dawanie MAX_PLAYERS w p?tli to jest najgorsze co mo?na zrobi?. Zreszt? najoptymalniej jest przy u?yciu foreach, ale nie b?d? Ci t?umaczy?.
Teraz to mnie Pan za?enowa?.
#1 -> http://gtao.pl/optymalizacja-kodu-vt32615.htm
#2 -> Przyjmuj?c, ?e na serwerze jest J?ziu, Adolf, Janusz, Zbigniew oraz Leszek (teraz zsumuj ich i pomn?? razy 100) - tak (500) i chcemy wykona? GetMaxPlayers, funkcja zu?yje jakie? 4kro? wi?cej pami?ci, ?eby za ka?dym razem przy pojedynczym wykonaniu p?tli, pobra? to 500 os?b na serwerze, ni? jedna definicja, kt?ra zawiera liczb? 500. Je?li chcemy ju? by? tacy optymalni, to postawi?bym raczej na osobn? definicje MAX_PLAYERS, kt?ra to sprawdza maksymalne ID gracza, przy wej?ciu/wyj?ciu na/z serwer(a).
#3 -> Oczywi?cie to by?o tylko przyj?cie. Reasumuj?c, je?li chodzi o Pana Arkopiego i o jego dw?ch przyjaci??, o kt?rych wspomnia? (Bolka, oraz drugiego No? nejma, kt?rego to nie wymieni?), optymalizacja nie ma wi?kszego znaczenia. Drugi punkt odnios?em raczej ju? do wi?kszych czo??wek serwer?w - ruskich RP, na kt?rych gra po 1000 os?b, czy hajs4game.
#4 -> Ale co ja si? b?d? rozpisywa?, co nie Zaj?c?
@arkopi:
ale my wchodzimy w 3 na serwer 1 zdaje i arkopi nie wyskakuje a bolkowi wyskakuje
Jak ju? mo?esz, to b?d? tak mi?y i zr?b Screenshoota, z tego co si? pokazuje, a co si? nie pokazuje, bo Tw?j j?zyk zapodobuje mi conajmniej do rumu?skiego, kt?rego to niestety nie potrafi? ni nie umiem, a uczy? si? nie chc?.
R?wnie? s?dz?, ?e w kodzie Pana Arkopiego optymalizacja jest bez sensowna. Co do punktu drugiego, podchodzi?em do tego tak jak napisa?e? w punkcie czwartym. Pozwolisz, ?e zacytuj?
"Drugi punkt odnios?em raczej ju? do wi?kszych czo??wek serwer?w - ruskich RP, na kt?rych gra po 1000 os?b"
, na serwerze Pana Arkopiego na pewno nie b?dzie gra? tyle os?b, wi?c MAX_PLAYERS jest zb?dne.