1. Mam sobie tam enuma , i w gui jak wpisze "Poziom: %i", ten m?j enum to wpisuje mi liczb? bo tak mam ustalone , ale ja chce aby gdy ten m?j enum == 5 to aby wpisa?o w to miejsce jakie? s?owo np Mistrz Jak takie co? zrobi??:D
2. Kolejna sprawa to potrzebuje jakiego? naprowadzenia Chce zrobic co? takiego , ?e kupuje si? w sklepie jakis przedmiot i po kupnie on si? aktywuje np na godzine , ale aby nie liczy?o gdy gracz nie jest po??czony z serwerem czyli chyba musi byc zapis do pliku I od razu do tego bym potrzebowa? warunek ze je?li ta kupiona rzecz jest u?yta czyli == 1 to ?e co? tam ma si? dzia?
3.Nastepna sprawa to pytanie do Was jak si? dawa?o nad g?ow? gracza jaki? tam napis?:D Mia?em t? funkcje ale zapomnia?em
4.Takie og?lne pytanie czy da si? jako? doda? na serwer sw?j obrazek w formie textdrawa lub sprita albo czegos inego bo slyszalem ze niby sie jakos da Czy to prawda? I jak to zrobic?:D
Je?eli dobrze rozumiem, to po prostu, gdy gracz jest pod??czony do serwera dodajesz do jakiej? zmiennej od tego przedmiotu +1 (timer co sekund?) i gdy ta warto?? == 3600, to min??a godzina. Je?eli chcesz, aby liczy?o nawet, gdy gracz jest poza gr?, u?yj sobie gettime() + 3600 a potem warunek gettime() > zmienna.