Pobra?em Dynamiczny system prywatnch pojazd?w by Combacior. Wklei?em te wszystkie include, pluginy itd do folder?w z moim serwerem. Doda?em ten system (w .amx) do folderu filterscripts, ale gdy weszed?em na serwer i wpisa?em komend? tak? jak powiedzia? Combacior pisa?o, ?e nie ma takiej kom?dy. Dodam jeszcze, ?e system nie by? dodany do ?adnej mapy stworzonej przez graczy tylko do mapy pocz?tkowej Grand Larency. Dlaczego to nie zadzia?a?o?
PS: Gdy chcia?em wgra? map? PGT v.0.7 (w .amx) to gdy odpali?em serwer nie by?o jej (by?a podstawowa). Czy przyczyn? tego mo?e by? to, ?e nie mam odpowiednich include, plugin?w itd?
PS2: Czy m?g?by mi kto? da? link bezpo?rednio do pobrania programu PAWN? Bo mam jaki? taki dziwny i chcia?bym mie? nowy i czysty, abym wiedzia? jakie include, pluginy itd dodaj?.
PS1:
-dobrze wszystko ustawi?e? w server.cfg?
-gdzie masz serwer, lokalnie czy na hostingu?
-sprawd? w server_log.txt czy wszystko si? za?adowa?o, czy wgl pr?bowa?o si? za?adowa?
PS2:
?ci?gnij paczk? z serwerem z sa-mp.com, masz tam czyste pawno, z domy?lnymi include. http://sa-mp.com/download.php
Dobra pawno pobra?em. Co do serwera. Serwer CFG uzupe?ni?em wed?ug samp wiki, wi?c chyba dobrze. A ca?ego GM mam doda? do Gamemodes w amx tak? To powinno wystarczy? czy co? jeszcze mam doda? w serwer cfg, aby GM zadzia?a??
Dodam jeszcze, ?e map? PGT doda?em do gamemodes w formacie pwn oraz amx tak jak ta mapa podstawowa Grand Larency. My?la?em, ?e zadzia?a, ale gdy odpali?em okienko z SAMP'em by?o zamiast GameMode Unknown (czy jako? tak). Po wej?ciu Cj zrespi? si? na wsi na tym polu. Nie wiem co mam tutaj ?le lub co?. Prosi?bym , aby kto? mi powiedzia? jak doda? map? PGT v.0.7 tam.
PS: Gdy mapk? doda?em sam? w amx te? tak by?o. Usun??em tak?e t? mapk? Grand Larency.
Brakuje plugin?w, sprawd? jakie include ma ta mapa i ?ci?gnij do nich odpowiednie pluginy. Wklej je do folderu "plugins" tam gdzie jest serwer, a w server.cfg dodaj linijk? plugins i po spacji wymie? te pluginy bez rozszerzenia.
Z powy?szych include tylko jeden z nich to plugin, mianowicie streamer. Mo?esz go pobra? st?d - pami?taj, ?e musisz go dopisa? w server.cfg w linijce plugins (je?li serwer to windows, to bez ko?c?wki - je?li linux, to z ko?c?wk? .so, np. streamer.so)