Siemanko mam trzy pytanka mianowicie:
1. Jak wygra? map?? mam ju? zrobiony jaki? tam plik .map i jak mam zrobi? plik .amx?
bo ja to zrobi?em tak(ale nie dzia?a)
- skorzysta?em z tego programu (stronki) http://convertffs.com/
- to co si? pojawi?o(to jest tylko brama i jeden usuni?ty obiekt ):
- wklei?em to do notatnika i zapisa?em plik jako .amx
Tak wiem pewnie wszystko ?le, dlatego pytam si? jak zrobi? map? z .map na .amx by dzia?a?o?
2. Jak wygrywa? inne obiekty do istniej?cej ju? mapy?(przyda?by si? poradnik krok po kroku ;D, bo jestem zielony w tej dziedzinie)
3. Jak zrobi? automatycznie otwieraj?c? si? bram?? (te? przyda?by si? poradnik z ka?dym szczeg??em [ krok po kroku ; ) ])
My?l?, ?e du?o os?b umie to robi? wi?c prosz? o pomoc - z g?ry dzi?ki, za pomoc b?d? piwka
Siemka
1. http://convertffs.com/ wejd? na t? stronke i wrzu? pliki kt?re robi?e? (Przypuszczam , ?e w MTA) i w Input dajesz MTA 1.0 Object
oraz MTA 1.0 Vehicle . W Output dajesz Incognito's Streamer Plugin
oraz SA-MP AddStaticVehicleEx - je?li masz am pojazdy i dajesz convert.
Nast?pnie otwierasz program Pawno (Jest ju? z plikami serwerowymi ) i na g?rze piszesz
Nast?pnie tworzysz linijk?
i pod klamr? wklejasz kod kt?ry Ci przekonwertowa?o na tej stronce ;]
Na koniec dajesz
Potem klikasz file>Save as> Szukasz folderu "Filterscript" w Swoim folderze z serwerem, nast?pnie klikasz zapisz i u g?ry na pasku w tym programie jest taki niebieski przycisk jakby play klikasz go i ju? ;]
KOd powinien wygl?da? tak
Nast?pnie otwierasz sw?j Serwer.cfg i w linijce Filterscripts do pisujesz nazw? na jak? zapisa?e? powy?szy plik .
2. Tak jak wy?ej napisa?em tylko zamiast robi? nowy plik szukasz w gamemodzie linijki OnGameModeInit i dopisujesz same obiekty np.
Tylko aby te kody zadzia?a?y musisz posiada? includa streamer.inc by incognito .
3. Wiem jak zrobi? otwieraj?c? si? na komend? i zamykaj?c? automatycznie .
Tej znawco wy?ej, jak ju? to plik ?r?d?owy kompiluj? si? na j?zyk maszynowy w tym przypadku z .pwn na .amx. Do Pana autora, http://codegenerators.pl/ tam masz generator bram.
Nie pr?buj zab?ysn?? na si?? - raz, ?e nie 'robi sie (...) w programie pawno" - bo s? setki edytor?w. Po za tym, mo?na tworzy? kod w notatniku, potem nawet przy u?yciu odpowiednich bibliotek do VS czy dev-c++ mo?na przekompilowa? do formatu AMX.
Nie wydaje mi si?, aby serwer potrzebowa? j?zyka maszynowego.
Punkt pierwszy koledzy wy?ej wyt?umaczyli.
Co do punktu drugiego - dowolnym edytorem tekstu z do??czonym kompilatorem j?zyka pawn (np. pawno, inferno pawn editor) otwieramy kod ?r?d?owy danej "mapy" - plik w formacie PWN. Wyszukujemy ci?gu funkcji odpowiadaj?cych za to, co si? stanie po uruchomieniu skryptu (ctrl + f > public OnGameModeInit > enter), nast?pnie po pierwszej klamrze wklejamy kod w postaci CreateObjects.
Co do punktu trzeciego - zale?y to, w jaki spos?b chcesz to wykona?. Mo?e to by? po wej?ciu w pickup, na odleg?o??, czy te?... No, po prostu wyt?umacz o jaki konkretnie spos?b Tobie chodzi.