Witam, chcia?bym doda? do panelu logowania Spawn w LV
I nie wiem jak, jest spawn sf, przecho i Dom, ale chce aby po klikni?ciu w dodany Spawn w Lv teleportowa?o nas w ustalone kordy
- Na forum pomagam na miarę swoich możliwości, oraz bezpłatnie.
- Jeżeli potrzebujesz pomocy, pisz do mnie w prywatnej wiadomości, pomoc uzyskasz szybciej.
Współpraca - [email protected]
Guieditorem najlepiej, jak jeste? w wyborze spawnu to po prostu w Guieditorze stw?rz takiej samej wielko?ci przycisk, umie?? go tam gdzie chcesz i skopiuj jego koordynaty.
Pozwol? sobie si? wtr?ci?, po co robi? takie kody, skoro MTA obs?uguje dok?adnie to samo? Komend? /gp mo?esz sprawdzi? swoj? pozycj? bez ?adnych skrypt?w.
addCommandHandler("pozycja", function(thePlayer)
local x, y, z = getElementPosition(thePlayer)
outputChatBox("X: "..x.." Y: "..y.." Z: "..z)
end)
Id? w dane miejsce, wpisz /pozycja, potem z konsoli skopiuj koordy, znajd? funkcj? odpowiedzialn? za spawnowanie gracza i w zale?no?ci czy skrypt bazuje na buttonach czy dxDraw'ach, dodaj jedno z tych i setElementPosition(thePlayer, x, y, z)
przy czym x, y, z to twoje kordy. Napisa?e? troch? niezrozumiale temat..
Pozwol? sobie si? wtr?ci?, po co robi? takie kody, skoro MTA obs?uguje dok?adnie to samo? Komend? /gp mo?esz sprawdzi? swoj? pozycj? bez ?adnych skrypt?w.
w sumie masz racje, kompletnie zapomnia?em o /gp, m?j b??d
Jak masz kordy buttonu Spawn LV to spr?buj uzupe?ni? to poni?ej \/
if isMouseIn(kordy) and data.showed then --1 przycisk
setElementData(localPlayer,"player:spawn",{kordy})
closeZones()
end
Podpis
- Na forum pomagam na miarę swoich możliwości, oraz bezpłatnie.
- Jeżeli potrzebujesz pomocy, pisz do mnie w prywatnej wiadomości, pomoc uzyskasz szybciej.
Współpraca - [email protected]