Jak napisa? gm? doda?em linijek kod?w z 2 skrypt?w system walizek i system narkotyk?w skopiowa?em tekst z 2skryptow i wklei?em do pawn podczas komplikacji wyskoczy?y mi du?o b??d?w. To jak mam zacz?? co trzeba wpisa?.
Tak si? nie da. Polecam Ci Sim00n'a obejrzyj wszystkie odcinki (nawet po 2/3 razy), a za?apiesz o co chodzi. Sam zaczyna?em rok temu ogl?daj?c w?a?nie od niego odcinki i wszystko przysz?o z czasem, przegl?daj GM'y, poczytaj co jaka funkcja robi, co si? kiedy wykonuje itd itd.
nick888 nie potrafi dobrze t?umaczy?, odcinki godzinne a? si? odrazu odechciewa ogl?da?. Z tego co pami?tam uczy najwolniejszego zapisu danych czyli dini.
JestemSuperLIKE, przede wszystkim: https://wiki.sa-mp.com Na tej stronie masz wszystkie funkcje oraz opis, jak je u?y? i kr?tki, przyk?adowy kod z u?yciem danej funkcji. Mo?esz poczyta? jakie? poradniki, a jak ju? troch? za?apiesz o co chodzi to mo?esz poprzegl?da?, przeanalizowa? jaki? kod. Nawet mo?esz go przepisywa? i zmienia? wtedy np. nazwy zmiennych, zawsze co? zostanie w g?owie. Najgorzej jest na pocz?tku, jak ju? ogarniesz podstawy to ju? jako? p?jdzie.
Ja tam wszystko rozumiem gdybys obejrzal nowa serie tam jest DFILE a nie dini sam osobiscie uzywam dfile i jestem zadowolony . A jesli masz ochote robic wszystko na szybko to sie nic nie nauczysz wiec nie rozumiem czemu krytykujesz???
[ Dodano: 2016-05-27, 22:53 ]
Na polskiej wiki samp jest malo osobiscie polecam samp-scripters.pl
[ Komentarz dodany przez: Iggy: 2016-05-31, 14:57 ]
Na samp wiki masz wszystkie funkcje opisane, co prawda w j?zyku angielskim, ale nie trzeba zna? jako? bardzo dobrze angielskiego, aby si? po?apa? o co chodzi.