Witam, mam taki problem ze nie wiem jak wgrac gamemoda na serwer poniewa? mam swoj hosting VPS z systemem Linux wszystkie pliki potrzebne sa pobrane przez putty do vps'a i dzialaja mi tylko standardowe gmy jakie sa juz w paczce serwerowej, a jesli chce wgrac gm z neta to nie dziala poprostu serwer sie wlacza i pisze Mode Unkwnow.
A gm wgrywam tak:
Kopiuje plik z formatem amx do gamemodes, zmieniam nazwe gamemoda w pliku config, odpalam serwer i pisze Mode Unknow.
Z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez Shimeon 2016-06-18, 15:58, w całości zmieniany 1 raz
Jakie mam ci da? logi jak ich nie mam serwer jest odpalany poprostu przez program putty i jest tam napisane tak:
Serwer started in 7777 port maxplayers 100 takie cos i poprostu serwer dziala a gamemoda ma Unknow
[12:19] Reading File: blank
[12:19] Reading File: properties/houses.txt
[12:19] Reading File: properties/businesses.txt
[12:19] Reading File: properties/banks.txt
[12:19] Reading File: properties/police.txt
[12:19] Script[gamemodes/PCS2.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[12:19] Number of vehicle models: 0
tak tworzysz ten folder i wgrywasz je na pewno przydadz? Ci si?takie pluginy jak streamer.so audio.so sscanf.so i w cfg poprostu wpisujesz "Plugins audio.so streamer.so sscanf.so i tyle no chyba ?e jeszcze brakuje Ci jakiego? plugina to zale?y od mapy to wgrywasz i dopisujesz i tyle
Tam jest wszystko zrobione, wystarczy pobra? i w??czy? samp-server. A je?li chcia?by? jaki? plugin dopisa? do wchodzisz w server.cfg i tam masz linijk? "plugins" i tam dopisujesz pluginy, kt?re wcze?niej musisz wrzuci? do folderu "plugins". A je?li chcia?by? edytowa? co? w mapie, to wchodzisz w folder "pawno" potem otwierasz plik "pawno.exe" i klikasz w prawym g?rnym rogu folder i szukasz mapy, kt?r? chcesz edytowa?. Mapa home-RP znajduje si? w folderze gamemodes pod nazw? hrp1.
Ostatnio zmieniony przez EMILOS123 2015-02-22, 18:54, w całości zmieniany 2 razy