mam problem poniewa? zrobi?em skrypt na kupowanie pojazd?w ale gdy wystawie na sprzeda? 2 pojazdy tego samego modelu jeden za 5000$ a drugi za 3000$ i wsi?d? do tego za 5000$ to maj?c 3000$ mog? go kupi?.
Ostatnio zmieniony przez maciek3286 2016-09-08, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
chodzi mi o to ?e mam ustawionych 4 buffalo kazde ma mniej paliwa i mniejszy koszt kupna.
og?lnie system dzia?a tak ze wchodz? do auta i wpisuje /kup.pojazd i mi je kupuje je?li mam odpowiedni? ilo?c got?wki.
b?ad polega na tym ?e wchodze do buffalo kt?re kosztuje 10.000$ a ja mam w portfelu 2.500$ tyle ile kosztuje inne buffalo i wpisuje /kup.pojazd w tym za 10.000$ i mi je kupuje. Poprostu skrypt sprawdza czy mam tyle got?wki ile kosztuje najta?sze auto a nie czy mam tyle ile kosztuje te w kt?rym aktualnie siedze.
[ Dodano: 2016-09-08, 20:00 ]
I tak z kazdym innym autem je?li dodam wi?cej ni? jedno takie same
Podpis
"Ludzie będą zawsze dla ciebie źli, jeżeli konieczność nie zmusi ich do tego, by byli dobrzy" ~~ Niccolò Machiavelli
dzieje sie tak dlatego, bo jest kilka aut rodzaju buffalo i p?tla sprawdza kazdy kt?ry jest pojazdem buffalo
nadawaj im element dat? podczas tworzenia ich w salonie np. setElementData(vehicle, "showroom:index", k) przy czym k to zmienna z p?tli for
wtedy jak bedziesz kupywal auto, to bierzesz petle ktora bierze pojazdy, aby skrocic czas jej dzialania mozesz dodac argument resourceRoot, ktory spowoduje ze petla skoczy po autach z tego samego zasobu, potem sprawdzaj czy gracz siedzi w aucie, jezeli tak, to sprawdzaj czy auto ma element dat? 'showroom:index' i czy jest ona r?wna element dacie pojazdu z p?tli.