Chcia?em doda? auta do mapy najpierw za pomoc? LoadStaticVehiclesFromFile a potem te pliki z scriptfiles/vehicles przerobi?em na CreateVehicle i doda?em do Ongamemodeinit lecz z 1900 aut prawid?owo dzia?a tylko 1000 bo kiedy dodam wszytkie na raz to wyskakuje powy?szy b??d i nie dzia?a licznik pr?dko?ci oraz prywatne auta.
W SAMP 0.3.7 limit pojazd?w to 2 tysi?ce. Moim zdaniem b??d nie le?y w ilo?ci stworzonych pojazd?w tylko w kodzie odczytywania tych pojazd?w z pliku. Masz mo?e gdzie? ustawione MAX_TELEPORT?W do zmiennej i j? trzeba zmieni?. Jak co? ogarniasz to przyjrzyj si? tej cz??ci kodu, kt?r? odczytujesz te pojazdy.
Dawno ju? si? tym nie bawi?em i troch? zapomnia?em, kiedy? mo?e bym to sam naprawi? ale teraz to nie dam rady wiec w skr?cie opisze ci jak mam dodane pojazdy (na oba sposoby jest ten sam b??d)
Header.inc
Pojazdy.inc
oczywi?cie tutaj orginalnie mam wi?cej aut (ok 1tys). i jeszcze jeden callback z 2 czescia (ok. 900) tych spawn?w ale to nic nie daje czy b?d? razem czy osobno, podzieli?em je tylko zebym m?g? sobie wy??cza?.
GameMod - OnGameModeInit
Dobra ogarni?te, przy prywatnym autach by? ustawiony limit 1000 a nie pobiera?o warto?ci z MAX_VEHICLES.
Przyda? by mi si? jeszcze licznik przebiegu dla aut prywatnych i publicznych, szuka?em na necie ale zbyt du?o kombinowania aktulnie posiadam taki, tylko ?e jak gracz nie ma prywatnego auta to w publicznym on nie dzia?a.