|
Wysłany: 2017-05-11, 18:40
|
|
MassUUUU
Primary MTA

Nick w MP: CooqieEZ
Piwa: 5082
|
|
|
|
Czesc, czy m?g?by mi kto? wyt?umaczy? totalne podstawy pawn tzn. jak edytowa? plik pwn / pluginy / skrypty czy jak zwa? tak zwa?, jak w??czy? GM (chocia?by Silvet Truck Role Play) itp. Licz? na was, b?d? stawia? piwa!
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2017-05-11, 19:21
|
|
Wafelowski

Piwa: 100
|
|
|
|
Pliki typu PWN edytujesz w edytorze PAWNO kt?ry znajduje si? w Twoim folderze serwerowym o nazwie pawno lub te? z innego edytora tekstu z wgranym kompilatorem (np. sublime text 3, notepad++). Co do plugin?w to edytuje si? je za pomoc? np. CodeBlock lub Microsoft Visual Studio. Je?eli chodzi o wgranie mapy to je?eli masz ju? plik *.amx wrzucasz go do folderu serwerowego do gamemodes a nast?pnie edytujesz plik server.cfg kt?ry znajduje si? w g??wnym folderze serwera i w linijce gamemode0 dopisujesz nazw? tego pliku amx (np. gamemode0 SilverTruck). Je?eli gamemode korzysta z jakich? plugin?w to wgrywasz je do folderu plugins w g??wnym folderze serwera (w przypadku gdy nie masz takiego katalogu stw?rz go) no i w linijce plugins dopisujesz po spacji ich nazw? w przypadku windowsa podajesz sam? nazw? (np. plugins mysql sscanf crashdetect) za? w przypadku linuxa dodajesz rozszerzenie *.so (np. plugins mysql.so sscanf.so). Je?eli jest to linux no to wgrywasz pliki z rozszerzeniem *.so do plugins, windows *.dll.
[ Dodano: 2017-05-11, 19:23 ]
Nie wiem czy jest sens tu cokolwiek t?umaczy?, wszystko na necie znajdziesz wystarczy troch? poszuka?.
|
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): MassUUUU |
 |
|
Wysłany: 2017-05-12, 16:28