Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2017-05-14, 02:14

Fudzo

Na forum: 3483 dni
Nick w MP: Fudzo

Respekt: 50

Witam, czy mo?e mi kto? pom?c i to naprawi? ?
Szuka?em ju? wiele razy wyt?umaczenia tych b??d?w i dalej nie mog? tego naprawi? :/
Prosz? o szybk? pomoc ! Z g?ry dzi?kuje i leci piwko dlatego, kt?ry pomo?e ;)

O to kod ca?ego publica i linijki w kt?rej s? b??dy:
B??dy:
Kod:

error 017: undefined symbol "PlayerInfo"
warning 215: expression has no effect
error 001: expected token: ";", but found "]"
error 029: invalid expression, assumed zero
fatal error 107: too many error messages on one line

Linijka:
Kod:

if(newkeys==KEY_LOOK_RIGHT && GetPlayerState(playerid)==PLAYER_STATE_DRIVER && PlayerInfo[playerid][pKierunki]==true)

Public:
Kod:

public OnPlayerKeyStateChange(playerid, newkeys, oldkeys)
{
if(newkeys == KEY_ACTION)
{
if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid))
{
new vehicleid = GetPlayerVehicleID(playerid), engine = 0, lights = 0, alarm = 0, doors = 0, bonnet = 0, boot = 0, objective = 0;
GetVehicleParamsEx(vehicleid, engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
if(engine == 1)
{
SetVehicleParamsEx(vehicleid, 0, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
return 1;
}
else
{
SetVehicleParamsEx(vehicleid, 1, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
}
return 1;
}
}
if(newkeys==KEY_LOOK_RIGHT && GetPlayerState(playerid)==PLAYER_STATE_DRIVER && PlayerInfo[playerid][pKierunki]==true)
{
if(!Kierunkowskaz[playerid])
{
format(String, sizeof(String),"* "ME"(%d) %s "JA"w??cza kierunkowskaz w prawo [>>>]",playerid,Nick[playerid]);
WyswietlText(playerid,KOLOR_JA,20.0,String);
Kierunkowskaz[playerid]=true;
SetTimerEx("KierunekOff",3000,0,"i",playerid);
}
return 1;
}

if(newkeys==KEY_LOOK_LEFT && GetPlayerState(playerid)==PLAYER_STATE_DRIVER && PlayerInfo[playerid][pKierunki]==true)
{
if(!Kierunkowskaz[playerid])
{
format(String, sizeof(String),"* "ME"(%d) %s "JA"w??cza kierunkowskaz w lewo [<<<]",playerid,Nick[playerid]);
WyswietlText(playerid,KOLOR_JA,20.0,String);
Kierunkowskaz[playerid]=true;
SetTimerEx("KierunekOff",3000,0,"i",playerid);
}
return 1;
}

return 1;
}

Tak mam problem z kierunkowskazami xD

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2017-05-14, 09:45

RivEk2002

Na forum: 4002 dni
Nick w MP: RivEk

Piwa: 9

Respekt: 31,5

error 017: undefined symbol "PlayerInfo" - Chodzi, ?e nie masz funkcji PlayerInfo. Nie wiem jak tam masz w gm/skrypcie ale wida?, ?e nie posiada on tej funkcji.

warning 215: expression has no effect - To znaczy ze w tej linijce nic sie nie stanie bo jest jakis blad.

error 001: expected token: ";", but found "]" - Nie masz na ko?cu zako?czenia ";" albo "]", czyli jak bys zrobi SendClientMessage(playerid, kolor, "Siema")
, na ko?cu nie dalem srednika i wywali ci taki blad, tak samo jak bys nie da? nawiasu co ko?czy.

error 029: invalid expression, assumed zero - Nie wiem do ko?ca, nie bd wprowadzal w blad. Ale chodzi to ze jest co? jakie? wyrazenie ?le i daje efekt zerowy czyli false a nie true.

fatal error 107: too many error messages on one line - To tak mi sie wydaje, ?e za du?o zmiennych do funkcji dales np. format(to co formatujemy, wielko?c zmiennej, "tu tresc formatowania", tu zmienna jak np. dajemy tam %s w tresci formatowania, no i moze przed t? trescia formatowania dales cos za duzo lub po niej dales i nie dales %s w tym. Nie wiem po nie podales linijek w bledach.

Troche chcia?em ci przyblizyc co to jest, moze kto? ci lepiej to napisze bo niekt?rych nie wiedzialem.

[ Dodano: 2017-05-14, 09:47 ]
A tak wgl, masz tutaj moje kierunowskazy. Nie ma bledow w kompilacji :)

Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.

Podpis
Pomagam w miare moich możliwości !

Moje gg to: 53393163
Masz problem to możesz napisac !

Więcej szczegółów
Wystawiono 5 piw(a):
Fudzo14, Fudzo, zawil123, Radek503, IgorPL222
Wysłany: 2017-05-14, 12:33

Fudzo

Na forum: 3483 dni
Nick w MP: Fudzo

Respekt: 50

Wielkie dzi?ki !
Twoje kierunkowskazy dzia?aj? i dzi?ki za wyt?umaczenie b??d?w ;)
Leci piwo.

//Do zamkni?cia

Tagi: nie :: działa :: przy :: kompilacji.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi