Wysłany: 2007-12-25, 17:42
Cartman
Nick w MP: Blazer
Piwa : 1016
Elo. Mam pytanie dotycz?ce NO-IP.com . Je?li zrobi? konto to b?d? mia? sta?e IP tylko w samp ca?y czas po w??czeniu programu czy w necie te?? A je?li b?dzie wy??czony to b?d? mia? zmienne? Prosz? o pomoc
//Edit: Za pomoc 1 lub 2 piwa! te piwa ju? na was czekaj?!
Wysłany: 2007-12-28, 11:46
Almustafa
;]
Piwa : 219
W?asnie jestem ciekawy odpowiedzi bo tez niemoge serwer?w zak?adac bo mam niepubliczne ip ...
Podpis
POMOGŁEM ? DAJ PIWKO
Wysłany: 2007-12-28, 12:09
MagiK19
Administrator
Piwa : 89
Cytat: Czy m?j adres IP jest lokalny ?
Pule adres?w lokalnych (prywatnych) to zakresy: 10.x.x.x 192.168.x.x 172.16.x.x
taka adresacja napewno nie jest widoczna ze ?wiata.
Cytat: Je?eli mam IP lokalne wewn?trz mojej sieci, a nie prawdziwy adres ip, to czy No-IP mi si? przyda?
Tak, o ile masz mo?liwo?? przekierowania jakiego? portu na ruterze do kt?rego jeste? pod??czony.
to sa cytaty ze strony www.no-ip.pl
[ Dodano : 2007-12-28, 12:10 ]
Cytat: Czy wasz serwis daje mo?liwo?? sta?ego ip przez modem, neostrad? i je?eli tak, to czy w ka?dej chwili b?d? m?g? z tego zrezygnowa?, przywracaj?c zmienne ip ?
To nie zupe?nie tak - adres IP jest zale?ny od Twojego dostawcy (w tym przypadku TPSA), to on ustala czy IP jest stale czy zmienne, kiedy i jak si? zmienia. Natomiast korzystaj?c z serwisu No-IP masz mo?liwo?? przypisania sobie do jakiej? nazwy w domenie no-ip.pl np "mojastronka.no-ip.pl" tego adresu IP kt?ry aktualnie jest przypisany do Twojego komputera, a odpalony program bedzie pilnowa?, ?eby tej nazwie odpowiada? zawsze aktualny adres IP.
z tego wynika ze bedziesz mial 2 adres ip, pod czas uzywania hostu...
Podpis
Nie ma mnie dla nikogo...
Nie ma mnie dla nikogo...
Znasz to, nie?
Anonymous
Na forum: 245 dni
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: