Witam wszystkich!
Tak jak w temacie. Jaka jest funkcja na schowanie tekstu stworzonego przez dxDrawText (guieditor)? Oraz po jakiej jest ona stronie? Robi?em panel logowania i nie wiem jak ten tekst schowa? My?la?em na pocz?tku, ?e guiSetVisible, bo nie mog?em znale?? ale w debugu by? b??d, w 1 argumencie wi?c odpada.
awfesa, Nie o to mi chodzi. W guiedytorze zrobi?em sobie panel logowania oraz rejestracji. Po wej?ciu na serwer chowam oba panele za pomoc? guiSetVisible.
Napisy nie znikaj?. Mam je zrobione w zmiennych np. takich jak ta:
Nie mog? (chyba) zrobi? 2 EventHandler?w w jednej funkcji.
Po wej?ciu na serwer pokazuje si? panel logowania. Je?eli gracz naci?ni? button o nazwie rejestracja zamknie si? panel logowania (i znikaj? napisy) a otworzy rejestracyjny (z napisamy do niego).
Mog? si? myli?, bo jestem pocz?tkuj?cy i si? zbytnio na tym nie znam aczkolwiek nie przypominam sobie, ?eby by?y 2 EventHandlery do jednej funkcji.
function tworzNapis()
local Napis_login = dxDrawText("Login", 591 - 1, 249 - 1, 782 - 1, 281 - 1, tocolor(0, 0, 0, 255), 1.00, "pricedown", "center", "center", false, false, true, false, false)
end
addEventHandler("onClientRender", root, tworzNapis)
function usunNapis()
removeEventHandler("onClientRender", root, tworzNapis)
end
Teraz tam gdzie ma usuwa? si? napis dodajesz usunNapis() i Ci go usunie. W taki spos?b si? usuwa dxy oraz tw?rz dxy za pomoc? funkcji tak jak zrobi?em to w przyk?adzie wy?ej, dzi?ki temu mo?esz da? removeEventHandler.