Co do mojej przesz?o?ci programistycznej to troch? trudno to ogarn??, bo programowa? to ja zacz??em ju? w 6 klasie podstaw?wki. Stron? na HTML'u ale zawsze to co?. Natomiast przechodz?c do tego jak zaczyna?em si? uczy? programowania Lua pod MTA to powiem Ci tyle. Kiedy zaczyna?em na tym forum 2-3 osoby siedzia?y przy czym tak na prawd? nie udziela?y si? one non stop (poza tym MTA te? nie by?o tak rozwini?te jak jest dzi?) dlatego te? pomocy tutaj nawet nie pr?bowa?em szuka?. Z racji tego i? w tamtym czasie ju? potrafi?em rozmawia? po angielsku przenios?em si? na forum MTA. Po pierwszych przyk?adach jakie sobie pr?bowa?em ogarn?? nasta? czas na napisanie czego? w?asnego. Wtedy szed?em na forum MTA, prosi?em tamtych u?ytkownik?w o gotowce i je analizowa?em. Z czasem pisa?em co? swojego, kopiowa?em tam i pyta?em co robi? ?le. Oni doradzali, ja wyci?ga?em wnioski, jako? to sz?o. W mi?dzy czasie analizowa?em Wiki (dzisiaj znam ka?d? funkcj? wraz z jej wykorzystaniem natomiast kalecz? kolejno?? parametr?w - st?d te? cz?sto na wiki zagl?dam i innym to polecam). Po 2-3 miesi?cach takiego programowania na pa?? przenios?em si? tutaj i zacz??em propagand? MTAowsk? w postaci innym programuj?cym oraz szerz?cym ide? MTA. W 1 m-c dosta?em supporta, w nast?pny moderatora. Co si? potem dzia?o to ju? oddzielna historia .
Przepraszam za monolog i troch? odej?cie od tematu ale sam u?ytkownik prosi? .