Witam mam pewien problem, mam sobie tabelk? w bazie danych o nazwie 'auta' i chcia?bym sobie pobra? np: przebieg do zmiennej. I w?a?nie nie wiem jak zrobi?, ?eby pobra? przebieg a potem wrzuci? go do zmiennej. Wiem ?e trzeba co? z SELECT.
Na razie nie potrzebuje, dopiero si? ucze lua. I zacz??em si? bawi? mysql. Robi? prosty skrypt na prywatne auta. I mam problem nad kt?rym jeszcze musz? pomy?le?. Nie wiem w jakiej formie b?dzie najlepiej zapisa? pozycje, bo gdy robi? za pomoc? text to wtedy pokazuje ?e nie konwertowalny string
(Expected number, got non-convertible)
local x,y,z = getElementPosition(car)
local xyz = ""..x..","..y..","..z..""
local tester2 = dbQuery( db_connect, "UPDATE `cars` SET Position=? WHERE Model=521", xyz)
i
local zapytanie2 = dbQuery(db_connect,"SELECT Model FROM `cars` WHERE ID=?",id)
local wynik2 = dbPoll(zapytanie2,-1)
local modeli = wynik2[1]['Model']
dbFree(zapytanie2)
car = createVehicle ( modeli,xyz, 0,0,0, platei)
Szydlo, Pozycje x,y,z podajesz w Float X,Y i Z w MySQL. Nie pami?tam czy jest taka opcja. Ostatni? pozycje mo?esz zapisywa?: po wyj?ciu lub wej?ciu do pojazdu, setTimer, kt?ry pobiera wszystkie pojazdy i dopasowuje pojazd do ID, i wstawia x,y,z. Chocia? z tym ostatnim pomys?em nie robi?bym tak.
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
Szydlo, Bo podajesz jedn? kolumne 'position' a trzy rekordy 'x,y,z' dlatego, tutaj z pomoc? nadchodzi dodatkowa forma zapisu, kt?rej mo?na u?y? te? w MySQL nie tylko w pliku - JSON,