Witam. Chcia?em zrobi? panel logowania i chcia?em przy logowaniu zrobi? kamer? tak jak jest np. na pylife lub bestplay. (?e ona si? tak przesuwa po mapie ). Wiecie jak oni mogli to zrobi?? Jest do tego jaka? funkcja? Za pomoc stawiam
x1, y1, z1: pozycja pocz?tkowa kamery x,y,z
x1t, y1t, z1t: Pozycja pocz?tkowa kamery gdzie ma sie pacze? x,y,z
x2, y2, z2: pozycja ko?cowa kamery x,y,z
x2t, y2t, z2t: Pozycja ko?cowa kamery gdzie ma sie pacze? x,y,z
time: czas w jakim ma kamera pokona? t? drog?
[ Dodano: 2015-07-08, 14:40 ]
A robi mi kto? prosty (chyba) kod na to, ?e po do??czeniu do serwera ona si? przesuwa przez te x, y, z i ko?czy po zalogowaniu?
Piorun, to mi si? ju? odechcia?o robi? taki bajer . Chyba ?e kto? mi zrobi taki gotowy, ?e kamera lata po mapie po do??czeniu do serwera, a efekt znika po zalogowaniu? Dam za to respa .
Przecie? pokazali Ci tyle przyk?ad?w... Czekasz tylko na gotowca, pomogli?my? Pomogli?my, nie robimy tutaj gotowych skrypt?w. Pokombinuj z funkcjami, kt?re poda? luki123luki123, i si? uda. Wtedy napisz jakie s? b??dy.
Bierzesz kod z przykladu smooth camera do swojego pliku lua. po czym robisz
addEventHandler("onClientPlayerJoin", getRootElement, function()
smoothMoveCamera(ARGUMENTY KTORE CI WYJASNIL JAK DLA U?OMNEGO GRACZ O NICKU LUKI ))))) )
end)
[ Dodano: 2015-07-08, 17:06 ]
ps. nie u?ywaj tylu nawias?w w kodzie, bo to tak dla hecy napisa?em
Ta i za ka?dym razem jak jaki? gracz wejdzie na serwer to u wszystkich si? prze??czy kamera .
Zamiast "onClientPlayerJoin" nale?y u?y? eventu "onClientResourceStart", lub po prostu wklepa? te funkcj? u g?ry kodu.