je?eli porty nie by?yby przekierowane na Twoje IP, to Tw?j serwer nie b?dzie widoczny dla innych. Za to Ty mo?esz si? ??czy? do serwer?w innych os?b...
* Pr?ba zwi?zku TCP zawiod?a.
To nie by?o mo?liwe, za?o?y? zwi?zek TCP do twojego eMule.
Inni u?ytkownicy tylko b?d? w stanie, by by? cz?owiekiem sukcesu do ciebie z pomoc? serwera, wynikaj?c w niski ID dla ciebie. Kiedy eMule nadal pracuje, to da tobie kilka wad. Therfore kt?ry to wysoce jest polecone, by rozwi?za? ten problem.
Jak postanowi? problemy portu... Co? przeszkadza w twoich komunikacjach sieci. S? dwa g??wne powody dla tego:
* Je?eli u?ywasz ?ciany przeciwpo?arowej, zapewni? to twojego firwall nie blokuj? wymaganych port?w! M?g?by? potrzebowa? ustawi? regu??, by pozwoli? porty, by by? uchwytny.
* Je?eli u?ywasz urz?dzenia trasuj?cego, upewni? si?, ?e twoje urz?dzenie trasuj?ce wysy?a wymagane porty do twojego miejscowego IP!
Mo?esz znale?? wi?cej szczeg???w i przewodnik?w tutaj w pomocy bezpo?redniej.
Sorki ale to ju? serio ostatnie pytanko (serio)...
A jakbym mia?a nieprzekierowane porty na moje ip to ten test b?dzie wychodzil na czerwono? Napiszcie......plz
ja np test mi si? pokazuj? na czerwono a moge test stawia? bo mam nie przekierowane niekt?re porty ale je?li si? ma wszystkie porty przekierowane to wtedy test wychodzi na zielono
Podpis
Komputer - 2000zł, Podręcznik hakerski - 20zł, widok zepsutego gta**te - bezcenne
tester jest standardowo ustawiony na port 7777 (testuje ten port), maj?c zewn?trzne/publiczne IP test powinien wychodzi? zawsze na zielono niezale?nie na jaki port jest ustawiony.
Je?eli by?yby przekierowane konkretne porty np. 7777 lub 4463 wtedy nale?a?oby zmieni? ustawienia testera.
dok?adnie tak. Wniosek jest jeden, je?eli ?adna aplikacja typu: firewall/antywirus nie blokuje po??czenia to NIE MASZ PUBLICZNEGO IP.
forum jest od tego ?eby zadawa? pytania, jednak w tym przypadku chyba tylko administrator Twojej sieci mo?e rozwi?za? problem...
porty nie maj? by? otwarte a przekierowane i nie na Twoim komputerze a na routerze lub serwerze, kt?ry dostarcza internet do Twojego komputera. Admin sieci powinien wiedzie? jak tego dokona?
Mi te? pokazywa? na czerwono gdy wed?ug mojego admina sieci mia?em przekierowane porty. Sarwer nie dzia?a? i postawi?em go w jednej firmie co stawia serwy 24/7. A tester raczej dzia?a wporz?dku(je?li ma sie porty przekierowane to chyba pokazuje na czerwono te?).
Ehh ja mam taki problem ?e jak klikam na "Tester IP" to wog?le mi strony nie pokazuje bo mam przekroczono czas po??czenia... popro?i? bym o inny link ;/
porty otwieraj? si? kiedy uruchamiasz jaki? program, kt?ry korzysta z internetu: przegl?dark? internetow?, GG, programy p2p, i inne, jednak nie ma to nic wsp?lnego z przekierowaniem port?w, poniewa? wi?kszo?? program?w potrafi dzia?a? na nieprzekierowanych potach. Przekierowanych port?w potrzebuj? aplikacje takie jak: serwery gier, serwery www, serwery ftp.
Radz? Ci skontaktowa? si? z adminem sieci i poprosi? o przekierowanie port?w np portu 15555 - TCP oraz UDP. Wtedy na tym porcie stawiasz serwer i wszystko ?miga... Je?eli admin sieci nie przekieruje Ci portu, lub nie przydzieli poprawnie publicznego IP (tak ?eby tester pokazywa? wynik na zielono) to zostaje Ci tylko HAMACHI.