Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-04-07, 07:49

AFX

Na forum: 4808 dni
Nick w MP: XJL/AFX

Piwa: 1

Respekt: 50

Tamten w?tek zosta? zamkni?ty - nie wiem czemu, do moderator?w PMa nie mog? napisa? ani do autora postu na kt?ry chcia?em odpisa?, wi?c otwieram nowy w?tek.

Cytat:

function rankSet()
rankSet()
table.concat(rangi", ")
end
addEventHandler("onPlayerLogin"rankSet)

Oski chyba nie by?e? trze?wy jak to pisa?e?. warto?? zwracana przez funkcj? table.concat jest porzucana, a funkcja ogranicza tylko do wywo?ania samej siebie (w niesko?czonej p?tli). Ten kod nie ma prawa dzia?a?.

I nie jest to rekurencja, tylko niesko?czona p?tla.

Reszta kodu te? jest do?? kiepska - funkcja rank() operuje na niezdefiniowanych zmiennych (thePlayer), a poza tym przekazuje dane do funkcji setRank() zmiennymi globalnymi (optymalizacja? integralno?? danych? Po co to).

Oski, jeste? tu w supporcie, czemu podajesz u?ytkownikom kod, kt?ry po prostu nie dzia?a?

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-04-07, 09:29

Oski

LUA Scripter

Na forum: 5246 dni
Nick w MP: Oski

Piwa: 56

Respekt: 75,1

AFX a mo?e nie oskar?a?by? trego typu oskar?eniami, tylko te? pomysla? ?e ka?demu b??dy si? zdarzaj?.
rankSet() powinien zamieni? na rank() i ustawi? sam sobie argumenty, je?li masz co? do mnie to napisz mi na pw a nie za?mieczasz forum durnymi postami nie na poziomie.

Wysłany: 2013-04-07, 10:51

AFX

Na forum: 4808 dni
Nick w MP: XJL/AFX

Piwa: 1

Respekt: 50

"Oski" napisał/a:

AFX a mo?e nie oskar?a?by? trego typu oskar?eniami, tylko te? pomysla? ?e ka?demu b??dy si? zdarzaj?.

Jasne ?e si? zdarzaj?, nie myli si? tylko ten, kto nic nie robi.

"Oski" napisał/a:

je?li masz co? do mnie to napisz mi na pw a nie za?mieczasz forum durnymi postami nie na poziomie.

Nie wiem czy widzia?e? co napisa?em w pierwszym po?cie - nie mog?em napisa? ani do Ciebie PM, ani do innego moderatora, a zamkneli?cie w?tek z zatwierdzonym kodem kt?ry nie dzia?a.

Zwracam Ci na to uwag?, a Ty si? oburzasz jakbym nie wiadomo co zrobi?.

Wysłany: 2013-04-07, 13:34

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Respekt: 480,7
Respekt: 480,7

Przepraszam, ?e zamkn??em aczkolwiek uwa?a?em, ?e problem zosta? rozwi?zany.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Tagi: rangi :: scoreboardzie :: c.d.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Rangi na scoreboardzie - c.d. Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi