function sprawdzhotel()
triggerServerEvent('niemasz', localPlayer, data)
data = getElementData(localPlayer,'hotel:wynajmij')
if data then
--Jak ma hotel
else
--Jak nie ma hotelu
end
end
addEventHandler(" ",getRootElement(),sprawdzhotel)--twoj handler guzik albo cos
function sprawdzhotel()
triggerServerEvent('niemasz', localPlayer, data)
data = getElementData(localPlayer,'hotel:wynajmij')
if data then
--Jak ma hotel
else
--Jak nie ma hotelu
end
end
addEventHandler(" ",getRootElement(),sprawdzhotel)--twoj handler guzik albo cos
?mieszny jeste? ?
Mozesz sie rozwinac... bo smieszne to jest to ze jestes moderatorem a w ten sposob ludziom odpisujesz...
Przyj?yj si? uwa?nie skoro ju? si? na?miewasz m?j kod zamienia wszystko na ElementData dlatego jest pobierana po trigerze trigger za? tylko zapisuje dane z konta do ElementData... najpierw si? przyj?yj potem komentuj
Jest dobry i do tego nie musisz teraz za ka?dym razem triggerowa? tego w c-side teraz mo?esz pobra? dane poprez getElementData bez ci?g?ego triggerowania
Czy Ty Sobie jaja robisz ? Trigger nie pobiera nic tylko wysy?a cz?owiieku. Nie na?miewam si?, ale chyba zaraz zaczn?.
[ Dodano: 2014-07-14, 14:04 ]
s-side
hotele = {
{ x, y, z },
}
for _,v in ipairs ( hotele ) do
hotel = createMarker ( v[1], v[2], v[3], "cylinder", 1,5, 255, 255, 255 )
end
addEventHandler ( "onMarkerHit", hotel, function(elementWejsciowy)
data = getAccountData ( getPlayerAccount(elementWejsciowy), "hotel:wynajmij" )
if not data then
return end
triggerClientEvent ( "onCheckData", elementWejsciowy, data )
end)
No i gdzie jest w tym zdaniu o pobieraniu danych poprzez triggerowanie? Tam jest wyra?nie napisane o pobieraniu danych poprzez getElementData... a skoro ty gdzie? tam to zauwa?y?e? no to przykro mi ale szko?a jednak nie da?a rady... Mam dla cb lekcj? : Zdanie czytamy od pocz?tku do samego ko?ca. A ty widz? wyrywasz pojedy?czy zbitek s??w ze zdania gubi?c jego kontekst.
No kur**... do ciebie widz? naprawd? ka?da informacja z trudem wchodzi (przepraszam za wyra?enia ale puszczaj? ju? nerwy)
Ostatni raz pisze ! M?j trigger wysy?a rz?danie do s-side o pobranie danych z bazy danych konta i przypisanie tego do ElementData nast?pnie w tej samej funkcji(c-side) warto?? ta zostaje pobrana z elementData... zgadzam si? mo?na inaczej... ale ja pisz? po swojemu i mam swoje racje tak jak i ty je masz... nie ka?dy musi pisa? jak ty chcesz, wi?c przesta? si? ludzi czepia?. B?agam, sko?cz ju?... ko?cz? dyskusj? bo jest bezowocna .