Tutaj rodzaj p?tli nie zmieni czasu wykonania kodu. Zauwa?, ?e kolega doda? 8440 pojazd?w, w zwi?zku z czym p?tla iterowa?a si? a? 8440 razy! Zwr?cenie tej liczby moim sposobem jest szybsze, bo jak wcze?niej wspomnia?em getElementsByType zwraca tabele i za pomoc? jednego znaku specjalnego mo?na otrzyma? liczb? wszystkich indeks?w.
Zamiast sobie u?atwia? prac?, to Ty j? jeszcze bardziej utrudniasz...
Zawsze u?ywa?em p?tli, z powodu wygodnego u?ycia jej. Nie zwraca?em uwagi na czas wykonywania, bo kody "d?u?sze" nie integruj? si? z p?tla. Tak?e dla mnie wygodna jest p?tla
Nigdy nie da si? nauczy? programowania 'do ko?ca'. Ja te? si? ci?gle ucze i nie mam najmniejszego problemu z zauwa?eniem ?e czego? nie wiem, ?e co? mo?na napisa? lepiej. Nie mam ?adnego problemu z przyznaniem w takiej sytuacji komu? racji i wyci?gni?cia z tego wniosk?w dla w?asnej korzy?ci.
Napisa?e? to co napisa?e?, znalaz?y si? osoby, kt?re sp?dzi?y nad tym wi?cej ni? Ty aby pokaza? Ci, ?e zrobi?e? to w nieodpowiedni spos?b. Przeczytaj to co sam tu odpowiada?e? w tym w?tku i zastan?w si?, kto tu si? zachowuje prostacko.
Ja powiem wprost:
Tw?j kod to beznadziejny gniot, beznadziejna konstrukcja, stworzona chyba tylko dla szpanu na gtao. Pisz?c takie bzdury tylko szkodzisz pocz?tkuj?cym kt?rzy szukaj? tu porad. Nie do??, ?e Tw?j kod jest TYLKO nak?adk? ograniczaj?c? funkcjonalno?? metody getElementsByType, to na dodatek robi to w maksymalnie nieoptymalny spos?b, marnuj?c cykle na widzimisi? autora.
Takie gnioty powinny by? usuwane z tego forum aby nie wprowadza? nikogo w b??d.
Mnie te? mo?esz nazywa? prostakiem, ale wyci?gnij z tego wnioski dla w?asnych korzy?ci.
Nie m?wi?, ?e nie zachowa?em si? jak prostak. Ale jednak do zach?ty, mo?na napisa? chocia? jeden komplement. Dlaczego ? Po co pisa? skomplikowanymi dzia?aniami skoro mo?na upro?ci?? Wszyscy my?l?, ?e jak umiej? ?wietnie LUA, odrazu trzeba wykorzystywa? trudniejsze sposoby, ale po co ?
PanMaszyna, wg Ciebie to uproszczenie? Napisa?e? kod maj?cy ~15 linijek a mo?na to za?atwi? w jednej linijcie nie m?wi?c o tym ?e tw?j kod jest du?o mniej wydajny - bo skrypt musi wykona? p?tle, nie wspominaj?c o sprawach innych. Pozdrawiam.
Posty nie wygaszam, mo?e komu? przydadz? si? informacje zawarte w g?rze.