flimbo123, stawiam ?e jest to pobrana warto?? z getVehicleUpgrades, dlatego ci nie wrzuca tuningu. Musisz stworzy kolejne tabelki i wpisac do nich odpowiednie rekordy. Ja mam to zrobione na MySQL i u mnie to wygl?da tak:
Tostuch, Pomys? jest faktycznie sensowny, jednak kompletnie nie znam si? na MySQL. Wygl?da na do?? skomplikowany system. No trudno, trzeba b?dzie w ko?cu wyj?? z zbugowanego XML'a :>
Tostuch, Pomys? jest faktycznie sensowny, jednak kompletnie nie znam si? na MySQL. Wygl?da na do?? skomplikowany system. No trudno, trzeba b?dzie w ko?cu wyj?? z zbugowanego XML'a :>
XML nie jest zbugowane.
Nie nadaje si? po prostu do zapisu du?ej ilo?ci danych po stronie serwera.
-- wysylanie zapytania do serwera mysql
dbmanager:zapytanie("UPDATE tabela SET cos=? WHERE id=?", "wynikcos", 1)
-- pobieranie jednego rekordu
local data=dbmanager:pobierzWyniki("SELECT cos FROM tabela WHERE id=? LIMIT 1;", 1)
outputDebugString(data.cos) -- wyswietlenie zawartosci kolumny 'cos'
-- pobieranie wiecej niz jednego rekordu
local data=dbmanager:pobierzTabeleWynikow("SELECT cos FROM tabela")
for i,v in pairs(data) do
outputDebugString(v.cos) -- wyswietlenie zawartosci kolumny 'cos'
end
B?d? eksperymentowa? z SQL, dzi?ki wam :-) a wracaj?c do skryptu:
W systemie pojazd?w kt?re na ten moment posiadam w XML jest oko?o 50 pozycji, to nie jest a? tak duzo aby go wysypa? :> wracaj?c do tego co mam, zapisuje kolor pozycje co do milimetra a chcialbym aby ten nieszcz?sny tuning sie zapisywa?, jakie? rady co do tego? Chc? aby w pozycji "tune" je?li nie ma wcale tuningu by?o pusto a je?li jest jaki?, albo wiele by?yby tam wymienione.
Ja dla Twojego dobra, poleca?bym Ci taki "skomplikowany" zapis, ze wzgl?du na ?atwo?? jego za?adowania. Babraj?c si? ze wszystkim w jednej zmiennej b?dzie Ci cholernie trudno j? wczyta?; rozprzecinkowanie, wrzucenie odpowiednich apgrejdow - mord?ga, nie polecam. Lepiej si? te kilka minut wi?cej przebole? i dopisa? te rekordy i pobiera? je odpowiednio funkcj? getVehicleUpgradeOnSlot() ni? babra? si? z ca?? tablic? getVehicleUpgrades.