Witam mam pewien problem , kt?ry polega na tym ,?e robi? rejestracj? w textdrawie tylko ,?e chce zakry? has?o (Gwiazdkami) Zrobi?em tak.
Po naci?ni?ciu na rubryk? "Password" pokazuje si? dialog dobra wszystko ?adnie pi?knie. Potem po wpisaniu has?a pobieram ilo?? tzn. do globalnej zmiennej da?em "Rozmiar = strlen(inputtext);" Dobra ale jak tera zrobi? to ,aby mi pobran? liczb? zamieni?o na gwiazdki. Za pomoc
Czekaj, nie rozumiem - swoje haslo wpisujesz w dialogu czy w textdrawie ?
Jezeli w dialogu, tam gdzie pokazujesz dialog, uzyj stylu "DIALOG_STYLE_PASSWORD".
Przyk?adowo
Dodaj?c kr?tko, inputtext zamienia si? widokiem w kropki wtedy gdy u?yjesz DIALOG_STYLE_PASSWORD.
[ Dodano: 2017-06-14, 20:06 ]
A w jakim celu chcesz tworzyc zmienn? globaln? "Rozmiar" ?
Nie ma takiej potrzeby, zb?dne za?miecanie kodu.
Nie czekaj bo mnie nie rozumiesz. Mam klikany textdraw klikam na rubryk? gdzie ma by? has?o(M?wi? o textdrawie) i pokazuje si? nagle dialog i tam te? mam has?o zakryte, ale po wpisaniu na textdrawie s? gwiazdki np has?o w dialogu ma 10 cyfr to w textdrawie tez jest 10 gwiazdek mo?e zle t?umacz? to bo to troch? hard xd
Pobierasz d?ugo?? has?a do zmiennej lokalnej (tego wpisanego w dialog).
Potem formatujesz sobie znak gwiazdki "*".
Nast?pnie tworzysz p?tle, w kt?rej formatujesz to co ma wy?wietla? Ci textdraw (czyli nasze gwiazdki). Nast?pnie wstawiasz do piekarnika i pieczesz przez 30 minut w 180 stopniach.
Przyk?adowy kod do analizy:
Pozamieniaj sobie na swoje zmienne.
PS. Oczywi?cie da si? to zrobi? nawet w 2 linijkach kodu xD. Kto potrafi ten 'se' zrobi.