Wysłany: 2020-01-20, 22:51
NeX.
Calm Story
Nick w MP: NeX
Piwa : 36
Hej,
Mam dosy? nietypowy problem, ot??:
1) Mam stworzony zas?b, kt?ry w sobie zawiera stworzenie czcionki, np.
local font = dxCreateFont ( "font.otf" , 30 )
W mecie oczywi?cie jest dodane prawid?owo.
Sprawa wygl?da nast?puj?co:
2) Po wej?ciu na serwer zas?b ?aduje si?, czcionka r?wnie?. Czcionka dzia?a w dxDrawText.
3) Po zrestartowaniu zasobu wyst?puje b??d JEDYNIE DLA MNIE (inni u?ytkownicy maj? normalnie czcionk? wczytywan?, dzia?a im ona w dxDrawText'ach etc.) w db3: error loading font. Po ponownym wej?ciu na serwer wszystko wraca do podpunktu nr. 2.
Czy kto? wcze?niej w przesz?o?ci spotka? si? z podobnym problemem i potrafi udzieli? mi na to odpowiedzi? Dodam, ?e problem ten wyst?puje jedynie na laptopie, kt?rego posiadam od nieca?ych dw?ch tygodni, na komputerze stacjonarnym jest okej.
Sterowniki zaktualizowa?em i zainstalowa?em inne, wymagane do gry.
Podpis
Wykonuję zasoby programistyczne w języku lua. Osoby zainteresowane proszone są o kontakt.
[email protected]
Ostatnio zmieniony przez Dawidos. 2020-01-21, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2020-01-21, 09:36
Fanciak
BOT
Nick w MP: Fanciak
Piwa : 1572
Mo?e po prostu zapisa?o Ci si? w cache, spr?buj wyczy?ci?. Ewentualnie usu? folder z tym zasobem z plik?w gry po stronie klienta (swoje) (MTA>mods>Deatmach>resources)
Wysłany: 2020-01-21, 10:25
NeX.
Calm Story
Nick w MP: NeX
Piwa : 36
"Fanciak" napisał/a :Mo?e po prostu zapisa?o Ci si? w cache, spr?buj wyczy?ci?. Ewentualnie usu? folder z tym zasobem z plik?w gry po stronie klienta (swoje) (MTA>mods>Deatmach>resources)
Pr?bowa?em usun?? ju? wszystkie zasoby stamt?d, odinstalowa?em MTA i zainstalowa?em ponownie, bez zmian.
Podpis
Wykonuję zasoby programistyczne w języku lua. Osoby zainteresowane proszone są o kontakt.
[email protected]
Wysłany: 2020-01-22, 13:18
Fanciak
BOT
Nick w MP: Fanciak
Piwa : 1572
NeX. , pr?bowa?e? z inn? czcionk?? Je?li pojawia si? ten sam b??d, to mo?e spr?buj w mecie ustawi? tak? wersj? MTA, jak? posiadaj? inni.
Ewentualnie (mo?e wydawa? si? to g?upie ale warto spr?bowa?) utworzy? nowe konto na serwerze i zobaczy? czy b??d si? powtarza?
Tagi: wczytanie :: czcionki :: db3
Anonymous
Na forum: 245 dni
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: