wgnsy123, box w Text Draw'ie jest to t?o Text Draw'a. Najcz??ciej jest ono ''p??prze?roczyste'', czyli mo?na co? przez ten box zobaczy?, ale nie dok?adnie. Box zazwyczaj nadaje estetyki Text Draw'owi lub mo?na go u?y? np. jako t?o pod dane pojazdu jak pr?dko?? itp. w liczniku pojazdu.
wgnsy123, je?eli chodzi o klikalne Text Draw'y to tutaj masz poradnik do tego: gtao.pl/poradnik-2-textdrawy-ktore-mozna-kliknac-vt86032.htm
Jak to mo?na wykorzysta?? Mo?esz zast?pi? tym GUI lub komend?. Przyk?adowo lepiej (wed?ug mnie), jest zrobi? odpalanie pojazdu na klikni?cie w Text Draw, ni? na komend?. Oczywi?cie, ?e mo?na zrobi? z takich Text Draw'?w telefon dla graczy, tylko musisz sobie te Text Draw'y oskryptowa?.
Je?eli chodzi o t? bro? po zespawnowaniu si? to musisz da? jaki? timer, kt?ry ''odliczy'' to 30 sekund i wtedy to ustawiasz, ?e mo?na bro? u?ywa?. (Dok?adnie na podstawie kodu nie dam rady tego opisa?, bo to nie da?bym rady chyba napisa? jak na umiej?tno?ci w PAWN, kt?re teraz posiadam).
Je?eli chodzi Ci o banowanie gracza gdy wci?nie F3 to musisz zrobi? tak, ?e po klikni?ciu F3, banuje gracza. (Zaraz postaram si? poszuka? poradnika z tymi klawiszami zamiast komend itp).
Edit
Tutaj poradnik z tymi klawiszami zamiast komendy itp: gtao.pl/viewtopic.php?t=16663
Musisz znale?? id klaiwsza F3, a p??niej pod warunkiem if, umie?ci?:
Ostatnio zmieniony przez Iggy 2014-04-20, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Chodzi?o o to, ?e 30 minut po wej?ciu na serwer nie mo?e u?y? broni, a to dugie to, ?e po prostu jakby bind, ?e po klikni?ciu danego przycisku daje kare, typu ban itp.
I jeszcze jedno.. jaki kod na w??czenie samochodu?
[ Dodano: 2014-04-20, 19:33 ]
A te id klawiszy?
[ Dodano: 2014-04-20, 19:34 ]
I czy to mam dopisa? w gamemodzie, czy moge w tym filterscript gdzie mam texdrawy