Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-06-03, 22:10

akon823

Czekotubka :D

Na forum: 4815 dni
Nick w MP: Remik14

Piwa: 152

Respekt: 76,8

Witam.
Mam par? pyta?

1. Jak zrobi? znaki drogowe . Tzn. Widzia?em na forum znaki , ?e jak si? wje?d?a w dany punkt to wyskakuje tekstdraw z ograniczeniem ale niestety link ju? wygas? . Widzia?em te? takie normalne znaki , kt?re stoj? przy drodze (Chyba robione w MTA). Moje pytanie to jak takie co? zrobi? ?

2. Potrzebowa?bym te? mini poradnik jak zrobi? system zlece? na samoloty czyli normalny system zlecen jak na tiry ale latasz samolotami z lotniska na lotnisko :P

3. Potrzebuje mini poradnik jak zrobi? system paliwa tzn . Jak zrobi? tekstdraw z pokazana iloscia paliwa :D aby paliwo si? zu?ywa?o wraz z przejechan? odleg?o?ci? , aby mo?naby?o tankowa? na stacji , Jak oskryptowa? stacje itd. :D Wszystko co jest w systemie paliwa.

4. Mam zrobiony czasowy respawn pojazd?w lecz chce aby przed nim w?aczone by?o odliczanie ile do respawnu :D

5. Jak robi? aby w wozie stra?ackim drabina si? wysuwa?a po wpisaniu komendy? Widzia?em gdzies ju? takie co? lecz nie wiem czy to mo?liwe :D

Jak na razie to tyle :D
Pozdrawiam

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-06-04, 19:18

pat5055

Na forum: 5805 dni
Nick w MP: ---

Piwa: 841

Respekt: 59,6

Cytat:

1. Jak zrobi? znaki drogowe . Tzn. Widzia?em na forum znaki , ?e jak si? wje?d?a w dany punkt to wyskakuje tekstdraw z ograniczeniem ale niestety link ju? wygas? . Widzia?em te? takie normalne znaki , kt?re stoj? przy drodze (Chyba robione w MTA). Moje pytanie to jak takie co? zrobi? ?

Textdraw?w nie chce mi si? t?umaczy?. :<
Co do znak?w - tworzymy obiekt znaku - najpro?ciej w?a?nie w MTA, nast?pnie przy pomocy funkcji Create3DTextLabel("Jaki? tekst", 0xFFFFFF, Float:X, Float:Y, Float:Z, 5.0, -1, 0) dodajemy 3d tekst - gdzie float:x,y,z oznaczaj? pozycj? znaku. :)

Nie chce mi si? t?umaczy? reszty, je?li potrzebujesz pomocy - zg?o? si? na skype: xxxx

Ostatnio zmieniony przez zajacp1 2013-06-04, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: znaki :: itd
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN » [INNE] Znaki itd Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi