Mam problem z ?adowaniem si? obiekt?w poniewa? jest ich a? 1612 w CreateDynamicObject. W jaki spos?b to zrobi? aby te obiekty si? wczytywa?y normalnie (nie pojawia?y si? 1 metr przed skinem) chocia? z tego co patrzy?em to w CreateObject jest limit 1000 obiekt?w ale to nie wystarczy?
Na swoim serwerze mam ponad 7k obiekt?w w filterscripcie i nie mam ?adnych problem?w.
Autorowi problemu pojawiaj? si? obiekty metr przed skinem, wi?c mo?e warto pokombinowa? z DrawDistance (zwi?kszy?) lub te? w ustawieniach gry zwi?kszy? dystans rysowania.
Sory za brak aktywno?ci w tym temacie ale liczy?em ?e programista sobie z tym poradzi a tak naprawd? nie da? rady. W jaki spos?b pokombinowa? z DrawDistance bo nie bardzo wiem jak to zrobi? aby by?o dobrze?
Skopiuj sobie wszystkie obiekty, wklej tutaj:
https://www.convertffs.com/
I ustaw sobie draw distane na ile tam chcesz. (no i wybierz te? w?a?ciwe opcje w input i output, ?eby nie by?o kaszany)
Bawi?em si? z tym DrawDistance w https://www.convertffs.com/ i efekt by? taki ?e nie wczyta?o wszystkich obiekt?w. Dystans by? w porz?dku tylko ?e nie by?o wida? wszystkich obiekt?w (po prostu by?y ?e tak powiem pustki tam gdzie powinno co? by?). Na pocz?tek zastosowa?em to w CreateDynamicObject ale tutaj nie by?o wida? nawet ?adnego efektu to potem zmieni?em na CreateObject i tutaj co? zacz??o dzia?a? tyle ?e tak jak wy?ej napisa?em nie by?o wida? wszystkich obiekt?w. Mo?liwe ?e z?e parametry poda?em bo w Input i Output bo wybra?em w jednym jak i w drugim SA-MP CreateObject albo w czym? innym jest problem, nie mam poj?cia.
Ile tych obiekt?w masz w jednym miejscu? Streamer dzia?a na takiej zasadzie, ?e je?eli zbli?asz si? do pewnych obiekt?w na jak?? tam odleg?o?? to on je dopiero tworzy. Jak si? od nich oddalisz to on je usuwa. Klient SAMP-a jest tak stworzony ?e przez zwyk?a funkcje CreateObject() mo?e by? tylko tysi?c obiekt?w, streamer jako tako nie znosi limitu obiekt?w on je tworzy oraz usuwa podczas gry gracza.